חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


זום - מדיד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מין רוטב סמיך שמכינים אותו מקצת קמח ואשל או דברים דומים מאוד טעים ומזין על בסיס עדות התימנים אשמח אם מישהי יודעת את המתכון המדויק תודה !
זום - מדיד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מין רוטב סמיך שמכינים אותו מקצת קמח ואשל או דברים דומים מאוד טעים ומזין על בסיס עדות התימנים אשמח אם מישהי יודעת את המתכון המדויק תודה !
הוראות הכנה
מרכיבים
מדיד/זום - מתכון
לשני אנשים:
מצרכים:
3 כפות גדושות קמח
כ- 1-2 כוסות מים (למדוד לפי גביע של השמנת החמוצה או האשל)
1 גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה או לחילופין 1 גביע אשל
1/2 כפית מלח
פלפל שטה גרוס יבש
1/2 כפית סחוג
סמנה - לא חובה אם אין
מעט מיץ לימון
אופן ההכנה
לשים את הקמח בסיר ולערבב עם מעט מים עד שאין גושים כלל.
לערבב את הגבינה בגביע שלה וגם את השמנת בגביע שלה ואח"כ לצרף לקמח שבסיר ולערבב היטב.
להוסיף כ- 2 כוסות מים ( תלוי אם אוהבים אותה סמיכה או דלילה ) ולערבב.
לבשל על הגז תוך כדי ערבוב לסירוגין עד שלא יהיו גושים.
במהלך הבישול יש להוסיף מלח וסחוג לפי הטעם ואת מיץ הלימון .
לקראת סוף הבישול להוסיף את הסמנה.
למזוג לצלחות - ניתן להכין פטוט עם חלה או לחם טרי לבפנים
מגיש: m73
מקור:
שתף את המתכון