חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חומוס משובח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ישנם הרבה סיגנונות לחומוס - כל אחד וטעמו. הנוסחה הנוכחית דומה מאד לסלט החומוס br המעולה שטעמתי במסעדה מזרחית ידועה.
חומוס משובח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ישנם הרבה סיגנונות לחומוס - כל אחד וטעמו. הנוסחה הנוכחית דומה מאד לסלט החומוס br המעולה שטעמתי במסעדה מזרחית ידועה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס חומוס גרגירים יבשים מסוג טוב.
1 כפית מלח דק
¼ כפית גבישי חומצת לימון ("מלח לימון")
¼ כפית מונוסודיום גלוטמט (מעשיר טעמים - אפשר לוותר. זה על חשבון הטעם הסופי)
¾ כוס טחינה גולמית משובחת (למשל "הגמל")
מיץ מסונן מ-½ לימון טרי
2 כפות שמן זית כתית משובח
אופן ההכנה
לשטוף את גרגרי החומוס ולהשרות במים + 1 כפית מלח למשך הלילה -לבדוק שהמים חדרו עד לב הגרעינים (אפשר לטעום)
לבשל בסיר לחץ עם כמות מים טריים הכפולה מכמות החומוס (אחרי ההשריה החומוס טופח).
במשך 1 שעה מהרתיחה על אש קטנה (מינימום שעדיין מוציא אדי מים מן השסתום)
בגמר הבישול - לשחרר לחץ בזהירות לשמור ½ כוס מי בישול מהחומוס לסנן את החומוס מן המים.
להעביר למעבד מזון להוסיף כפית שטוחה מלח דק +מלח לימון +מונוסודיום גלוטמט +מיץ לימון טרי +טחינה גלמית +2 כפות שמן זית + מי הבשול של החומוס.
לערבל עד קבלת עיסה אחידה.
לתקן תיבול לפי הטעם האישי .
לתשומת לב: תערובת החומוס במערבל חמה ודלילה יחסית. בקרור היא תהיה סמיכה יותר.
לקרר, להעביר לכלי עם מכסה מתאים לישר את פני השטח של תערובת החומוס ולכסות במעט שמן זית למניעת התייבשות. לאכסן במקרר.
לפני ההגשה להעביר מנה לצלחת - לשטח לקשט בפטרוזיליה טריה קצוצה ושמן זית.
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון