חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חריימה לוקוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חריימה לוקוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 דג לוקוס במשקל 1.2 ק"ג נקי ופרוס
4 עגבניות פרוסות לעיגולים
2 עגבניות קצוצות
1 פלפל ירוק פרוס לטבעות
¼ כוס כוסברה קצוצה
חופן גבעולי כוסברה
3 פלפל צ'ילי קצוצים דק
10 שיני שום קצוצים דק
3 שיני שום פרוסים
2 כפיות רסק עגבניות
1 קופסא קטנה עגבניות מרוסקות (כ-200 גרם)
¼ כוס שמן זית
½ ליטר ציר דגים
¼ כוס יין לבן
¼ כוס מים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
בסיר רחב ועמוק מחממים את שמן הזית ביחד עם שיני השום הקצוצות ופלפל הצ'ילי. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת העגבניות המרוסקות ומערבבים היטב. מוסיפים את רסק העגבניות, היין, הציר, המים והכוסברה הקצוצה. מבשלים על אש גבוהה כעשרים דקות, לצמצום קל ביותר של הנוזלים, תוך ערבוב מדי פעם. מסדרים את הדגים בתוך הרוטב בשכבה אחה אחת, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מעל הדגים מפזרים את השום הפרוס ומסדרים את העגבניות הפרוסות והפלפל הפרוס. מניחים מעל הכל את גבעולי הכוסברה. מכסים ומבשלים כך כעשרים דקות. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל (לאחר טעימה). מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כעשר דקות (ללא מכסה).
מוציאים ומגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון