חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"טארטלט" במילוי קרם "פטיסייר" ופירות טריים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"טארטלט" במילוי קרם "פטיסייר" ופירות טריים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק :
300 גרם חמאה
125 גרם אבקת סוכר
65 גרם סוכר
60 גרם אגוזי מלך טחונים
2 ביצים מס' 3
1/2 ק"ג קמח
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
גרידה מלימון אחד
חומרים למילוי קרם פטיסייר:
500 מ"ל חלב
100 גרם סוכר
1 מקל וניל
4 חלמונים
40 גרם קורנפלור
50 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה
אופן הכנת ה"טארטלט":
1. לעבד את החמאה, אבקת הסוכר והסוכר הרגיל.
2. להוסיף את האגוזים הטחונים ולעבד מעט.
3. להוסיף את הביצים ולעבד עד לקבלת תערובת הומוגנית.
4. להוסיף את הקמח, הוניל, גרידת הלימון והמלח וללשו עד לקבלת בצק אחיד.
5. לעטוף בניילון נצמד ולקרר כ-3 שעות.
6. לרדד על משטח מקומח לעובי של 3 מ"מ.
7. לקרוץ לגודל התבנית הרצויה ( עיגולים ריבועים או מלבנים ), לרפד את התבנית בבצק ולחורר מעט עם מזלג.
8. להכניס למקפיא ל- 10 דקות.
9. לאפות בתנור שחומם לטמפרטורה של 180 מעלות, במשך כ-10 דקות.
אופן הכנת מילוי קרם ה"פטיסייר":
1. להרתיח חלב ומקל וניל חצוי.
2. לטרוף חלמונים קורנפלור וסוכר.
3. לשפוך את החלב הרותח לתערובת החלמונים, לערבב ולהחזיר לסיר. מרתיחים שוב תוך ערבוב עד שהקרם מסמיך.
4. להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה הרכה. לצקת את הקרם לכלי, לעטוף בניילון נצמד ולקרר כשעה.
5. למלא את ה"טארטלטים" בקרם "פטיסייר" ולסדר פירות טריים מעל (רימונים, תותים, קיווי, בננות, אננס וכד').
6. לזגג בריבת משמש מורתחת לקבלת ברק ולקשט בעלה נענע.
מגיש: gilgil
מקור: שף קונדיטור שלומי פדידה וקייטרינג שקדים
שתף את המתכון