אני אחד שאוהב לנסות להכין דברים אחרי שטעם... brפעם טעמתי טירמיסו במסעדת יוקרה באיטליה, זה הי אחד הקינוחים הטובים שטעמתי, אם כי החלטתי brלעשות בו כמה שינויים. המתכון המקורי בנוי על בישקוטים - שלי בנוי על פתי-בר, אני ממש לא אוהב בישקוטים. brאתם מוזמנים לשעות שינויים כראות עיניכם - אני אישית משנה כל פעם - פעם הכנתי את זה מריבת חלב וזה היה אלוהי. brטוב לעבודה... brאפשר גם להקפיא, אמרתי? זה יוצא עוגת גלידה נהדרת!
|
|
|
אני אחד שאוהב לנסות להכין דברים אחרי שטעם... brפעם טעמתי טירמיסו במסעדת יוקרה באיטליה, זה הי אחד הקינוחים הטובים שטעמתי, אם כי החלטתי brלעשות בו כמה שינויים. המתכון המקורי בנוי על בישקוטים - שלי בנוי על פתי-בר, אני ממש לא אוהב בישקוטים. brאתם מוזמנים לשעות שינויים כראות עיניכם - אני אישית משנה כל פעם - פעם הכנתי את זה מריבת חלב וזה היה אלוהי. brטוב לעבודה... brאפשר גם להקפיא, אמרתי? זה יוצא עוגת גלידה נהדרת!
|
הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס ליקר קפה/תפוז או כליקר מתאים אחר
כוס סוכר
3 כפות נס-קפה
1 ו-1/3 כוס חלב
1/3 כוס מים רותחים
250 גר' ביסקוויטים (של אסם)
2 חב' שמנת מתוקת
חב' שוקולד מריר או צמקאו
חב' פודינג שוקולד/וניל או 2 חב' גבינת שמנת טבעית
אופן ההכנה
בסיס:
לערבב את ליקר הקפה עם שתי כפות סוכר
להוסיף את הנס קפה 1/3 כוס מהחלב ו- 1/3 כוס מהמים ולטבול את הביסקוויטים בתערובת.
מוס שוקולד:
להקציף במהירות גבוהה את השמנת עם חצי כוס סוכר.
להמיס את הפודינג בכוס חלב ולהוסיף בזהירות לקצפת.
להמיס חבילת שוקולד מריר או להכין סירופ שוקולד אחרי שהשוקולד מתקרר (לא מתקשה) להוסיף אותו לקצפת בזהירות ולערבב.
להוסיף גם 4 כפות מרוטב הקפה.
מוס גבינה:
להקציף את השמנת המתוקה, להוסיף 2 חב' גבינת שמנת טבעית וחצי כוס סוכר וכן 4 כפות מרוטב הקפה (כל השאר אותו דבר כמו המוס שוקולד).
לאחר שטובלים את הביסקוויטים ברוטב הקפה מסדרים אותם בתבנית ומורחים שכבה מהמוס ומוסיפים כך, עד שיש שלוש שכבות של מום וארבע של ביסקוויטים
מגיש:
מקור: ניסוי וטעיה
שתף את המתכון