חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לזניה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אין ויכוח, אחת המנות האיטלקיות הטובות ביותר.
לזניה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אין ויכוח, אחת המנות האיטלקיות הטובות ביותר.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה דפי לזניה
4 עגבניות חלוטות, מקולפות וחתוכות לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
כף אבקת מרק עוף
½ ק"ג בשר בקר טחון
2 שיני שום קצוצות דק
250 גרם פטריות שמפיניון טריות חתוכות דק
2 בצלים גדולים קצוצים דק
כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית פפריקה חריפה
כף אורגנו (יבש או טרי)
½ כפית סוכר
פלפל צ'ילי קצוץ דק
½1 כוסות מים
½ כוס חלב
300 גרם גבינה מגוררת (צהובה או פרמזן או קשקבל או מעורב)
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה
מטגנים במחבת את הבצל והשום עם מעט שמן עד שיזהיבו. מוסיפים את הצ'ילי והפטריות מערבבים היטב ולאחר דקה נוספת מוסיפים את הבשר. לאחר שהבשר משנה צבעו לאפור יש לפורר את הגושים שנוצרו ע"י פירוקם עם כף עץ. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, הפפריקה, הסוכר ואבקת המרק. לאחר שתי דקות מוסיפים את המים והחלב ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות.
מסדרים בתבנית חסינת אש שכבה של עלי לזניה. את השכבה מכסים ברוטב עם הבשר ומפזרים מעט גבינה. מסדרים שכבה נוספת של עלים, מכסים אותה ברוטב עם הבשר שנותר ומפזרים מעט גבינה. מסדרים שכבה נוספת של עלים ומפזרים עליה גבינה ואורגנו. מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכארבעים עד חמישים דקות. מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון