חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם מחיטה מלאה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שלום, אני מחפשת מתכון ללחם מחיטה מלאה או חיטה מונבטת תודה הכנה ממושכת לא כל אבל כדאי ביותר
לחם מחיטה מלאה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שלום, אני מחפשת מתכון ללחם מחיטה מלאה או חיטה מונבטת תודה הכנה ממושכת לא כל אבל כדאי ביותר
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
לשאור
½ כוס אבקת חלב דל שומן
2 כוסות מים פושרים
3 כוסות קמח מחיטה מלאה
15 גרם שמרים טריים או 1 שקית שמרים יבשים או 2 כפות שמרי "שמרית"
לבצק
השאור המוכן מראש
½ כוס מים פושרים
15 גרם שמרים טריים או 1 שקית שמרים יבשים או 2 כפות שמרי "שמרית"
¼ כוס אבקת חלב דל שומן
1 כף מלח
¼ כוס דבש
1 כוס קמח לבן
2 כוסות קמח מחיטה מלאה.
אופן ההכנה
אופן הכנה
1. 15 שעות לפני האפייה יש להכין את השאור : ממיסים בקערה גדולה את אבקת החלב
במים . מוסיפים את הקמח והשמרים ובוחשים היטב. מכסים בטמפרטורת החדר למשך 12 שעות.
2.הכנת הבצק : בוחשים את השאור. מוסיפים את המים, השמרים, אבקת החלב והמלח
בוחשים היטב עד אשר השמרים והמלח נמסים.
3.מוסיפים את הדבש והקמח הלבן, וטורפים כ- 25 פעם.
4.מוסיפים את הקמח המלא, חצי כוס בכל פעם , וטורפים היטב לאחר כל הוספה. אין לזרז את הוספת הקמח . יש להקפיד שכל החומרים יתאחדו. מעבירים למשטח מקומח.
5.לשים לבצק חלק וגמיש כ-6 דקות. בתחילה הבצק דביק וקשה לעיבוד, ואם הוא דביק מדי מקמחים אותו בזמן הלישה.
6.מעבירים לקערה משומנת, והופכים את הבצק כדי שישומן מכל צדדיו, מכסים במגבת לחה וחמימה ומנחים לתפוח עד שיכפיל את נפחו - כ- ½ 1 שעה עד שעתיים.
7.חובטים בבצק קלות כדי לשטחו ולשים שנית במשך 5 דקות.
8.מחלקים את הבצק ל- 9 חלקים מכל חלק יוצרים גליל מאורך מכל שלושה גלילים קולעים צמה.
9.מעבירים את שלושת הצמות לתבניות אפיה שטוחות ומשומנות מכסים ומניחים למשך 40 –45 דקות לתפיחה אחרונה יש אפשרות לאפות כל צמה בנפרד כאשר את הנותר
נשמור במקרר עד לאפיה.
10.לפני האפיה מחממים את התנור לחום של 190 מעלות צלזיוס = 375 מעלות פרנהיים.
11.אופים עד שהצמות ישחימו בערך כ- 30 דקות.
12.מצננים את הלחם על רשת.
מגיש: שפיר
מקור: לחם טרי
שתף את המתכון