חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לשון ברוטב בצל ופטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סבי היה מכין את המנה הזאת בראש השנה ובפסח. שיפרתי קלות להתאמת הרוח המודרנית למתכון.
לשון ברוטב בצל ופטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סבי היה מכין את המנה הזאת בראש השנה ובפסח. שיפרתי קלות להתאמת הרוח המודרנית למתכון.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 לשונות בקר קפואות
4 בצלים גדולים פרוסים
2 חבילות (½ ק"ג) פטריות שמפיניון פרוסות
2 כפות אבקת מרק עוף או בקר
2 כפות שמן זית
4 עלי דפנה מיובשים
10 גרגרי פלפל אנגלי
3 פלפל צ'ילי יבש
1 כף פלפל שחור גרוס טרי
1 כף מלח
4 שיני שום קלופות וחצויות
2 שיני שום קצוצות דק
1 כוס מים
סיר מים
אופן ההכנה
בסיר גדול מרתיחים את הלשונות בתוך מים עם השום, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, הצ'ילי, הפלפל השחור והמלח. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לבישול של כשלושת רבעי השעה. מכבים את האש ומוציאים את הלשונות. מקלפים את העור שמסביב ללשונות בזהירות. פורסים את הלשונות ומסדרים יפה בתבנית לתנור.
במחבת גדולה מחממים את השמן. מטגנים קלות את הבצל עד שנהיה שקוף ומוסיפים את השום הקצוץ והפטריות. מטגנים/מבשלים במשך כחמש דקות ומוסיפים את אבקת המרק. מערבבים היטב ומוסיפים כוס מים. מערבבים היטב שוב עד שכל אבקת המרק נמסה ומכבים את האש. שופכים את תכולת המחבת על הלשונות בתבנית.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש למאתיים מעלות למשך כחצי שעה עד ארבעים דקות או עד שהבצל והפטריות מעל ללשון משחימים יפה.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון