חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה פילו אגוזים פרג וגבינה סלובני (גיבניצה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו למעשה המאפה הסלובני הנפוץ ביותר הוא בא במילויים שונים מלוח או מתוק br זו גירסת השכבות המתוקה והנפוצה
מאפה פילו אגוזים פרג וגבינה סלובני (גיבניצה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו למעשה המאפה הסלובני הנפוץ ביותר הוא בא במילויים שונים מלוח או מתוק br זו גירסת השכבות המתוקה והנפוצה
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק הפילו:
300 גרם קמח
200 מ"ל שמן
מלח
150 מ"ל מים
למילויי השכבות:
60 גרם פרג
150 גר ' סוכר מעורבב עם כף קינמון
500 ג"ר גבינת קוטג'
1 ביצה
500 מ"ל שמנת חמוצה
80 גר 'צימוקים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
500 גר תפוחים
קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה
הכנת בצק פילו
בקערה מערבבים יחד את הקמח, מלח, מים פושרים שתי כפות שמן ולשים עד קבלת בצק אחיד וחלק אז לתת לו לנוח שעה. (ניתן לקנות חבילת בצק פילו מוכן)
אחרי שהבצק נח לו, לרדד אותו לעובי דף נייר, ולתת לו להתייבש מעט, לחתוך אותו לגודל של תבנית אפייה .
בינתיים להכין את המילוי פרג, גבינה, אגוזים וגרד תפוחים.
למילוי הפרג
מערבבים 60 ג"ר פרג עם 50 ג"ר סוכר קינמון
למילוי הגבינה
בקערה מערבבים את הקוטג , ביצה, שמנת חמוצה, צימוקים 10 גרם (2 כפות) סוכר.
למילוי האגוזים
בקערה מערבבים יחד את האגוזים עם סוכר קינמון.
למילוי התפוחים
מקלפים את התפוחים, ומגרדים על פומפיה גסה מוסיפים קליפת לימון מגוררת ו 2 כפות סוכר קינמון.
לבנית העוגה
משמנים היטב את התבנית וומכסים את תחתיתה בעלה פילו ששומן במברשת משני צדדיו מעליו מניחים עלה משומן נוסף
מורחים את מילוי הפרג ומעליו עוד 2 עלים משוחים בשמן משני צדדיהם
מעליו יוצקים את תערובת גבינת הקוטג ומעליו 2 עלים משוחים בשמן משני צדדיהם
מפזרים את האגוזים והקינמון ומעליו 2 עלים משוחים בשמן משני צדדיהם
מורחים את עיסת התפוחים מעל ומעליו 2 עלים משוחים בשמן משני צדדיהם
מעל לכל השכבות שופכים את השמנת ומורחים על העלה
מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים כשעה
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: https://www.slovenia.si/tourism/cuisine/recipes/2007100310144871/
שתף את המתכון