חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מולוכיה - ( מולוחיה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בסגנון מצרי בתוספת ירק המלוחיה
מולוכיה - ( מולוחיה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בסגנון מצרי בתוספת ירק המלוחיה
הוראות הכנה
מרכיבים
המרכיבים
1 קילו בשר שריר (פולי) או כתף טלה
1/2 בצל גדול
1 עגבנייה
1/2 1 קילו גבעולי מלוחיה
2 כפות גרגירי כוסברה כתושים (ראו הערה בסיום המתכון)
7-9 שיני שום קלופות
1/3 כוס שמן
1 כפית שטוחה מלח
1 כף רסק עגבניות
1/2 1 כפות אבקת מרק עוף.
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. שוטפים את הבשר. מנקים וחותכים לקוביות בינוניות.
2. שמים את קוביות הבשר בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. שופכים את המים, שוטפים היטב את הסיר ומחזירים לתוכו את הבשר ומכסים שוב במים, בכמות של כ-10-12 כוסות. מוסיפים את חצי הבצל הקלוף ואת העגבנייה הקלופה חתוכה לפלחים. מכסים את הסיר ומבשלים עד שהבשר מתרכך, כשעתיים.
3. מסירים מגבעולי המלוחיה את העלים, מתחילים מהעלים התחתונים ועולים למעלה. יש להקפיד להסיר אותם בלי הגבעולים הקטנים שמחברים אותם לגבעול המרכזי. שוטפים ומסננים את העלים בקערה גדולה שלוש פעמים.
מפזרים את העלים על מגבת ומייבשים בשמש כשעה עד שעה וחצי (ככל שהם מתייבשים הם יוצאים ריריים פחות).
4. טוחנים את העלים במטחנה. אחרי שתבשיל הבשר מתרכך מאוד מוציאים מהסיר את הבצל ושומרים אותו בצד. מועכים בתוך מי הבישול את פלחי העגבנייה במזלג. מוסיפים את רסק העגבניות ואבקת המרק ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה ומוסיפים למרק את עלי המלוחיה הטחונים ומערבבים. המרק צריך לצאת סמיך אבל לא דייסתי מדי. אם צריך מוסיפים עוד מים רותחים. ממשיכים לבשל כחמש דקות.
5. בינתיים קוצצים למחית את הבצל המבושל ומעבירים אותו למחבת בתוספת השום הכתוש, הכוסברה הכתושה,
השמן וכפית מחוקה מלח. שמים את המחבת על אש בינונית ומטגנים כארבע-חמש דקות תוך כדי ערבוב.
6. מוסיפים למרק את תערובת התבלינים, מערבבים ומכסים את הסיר כדי שהארומה לא תדנדף, ומבשלים כחמש דקות נוספות. נותנים לסיר להירגע לפחות חמש דקות לפני שמגישים.
לשולחן מצרפים קערית עם פלפל שאטה גרוס והסועדים זורים ממנו על המרק במידת החריפות החביבה עליהם.
מגישים עם אורז לבן טרי וחם. את האורז והמלוחיה אוכלים במשותף או שמזה ומזה. יש המוסיפים שתי כפות
אורז ומערבבים ויש המעדיפים לצקת את מרק המלוחיה ונתחי הבשר על ערימה קטנה של אורז.
לצד התבשיל מגישים צלחת עם ירקות כבושים.
להכנת גרגירי הכוסברה הכתושים: אפשר לרכוש גרגירי כוסברה בחנות תבלינים. לקלות אותם במחבת יבשה על
אש בינונית (בזהירות, הם נשרפים במהירות) ולכתוש אותם עם כותש תפוחי אדמה מעוגל או אפילו צנצנת
קטנה, כל טעם תבשיל המלוחיה תלוי בתבלין הזה, שוטפים קודם את הגרגירים, מייבשים
אותם בשמש וקולים בחום בינוני בתנור לפני הטחינה לאבקה במטחנת בשר.
מגיש: שפיר
מקור: משפחה
שתף את המתכון