חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק קובה דלעת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשוט מעדן ומחמם את הלב
מרק קובה דלעת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשוט מעדן ומחמם את הלב
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים למעטפת:
1/2 2 ג'רשה (בורגול דק)
¼1 כוסות (400 גר') סולת
11/2 כוס מים
1 כפית מלח
החומרים למילוי:
500 גר' בשר בקר טחון
1 בצל גדול, מגורד וסחוט היטב
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
1/4 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור, טחון
החומרים למרק:
1 בצל, קצוץ
4 עגבניות, מגורדות
1 כפית גדושה מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פלפל שחור
6 כוסות מים
3-2 ענפי סלרי עלים
1 ק"ג דלעת, מקולפת וחתוכה בגודל 5X5 ס"מ
לימון סחוט משני לימונים
אופן ההכנה
אופן הכנת הקובה:
מערבבים היטב סולת, מים ומלח ומשהים 15 דקות. לשים שוב, מחלקים ל-25-20 כדורים ומניחים על מגש משומן.
מערבבים את כל חומרי המילוי.
בידיים משומנות מעט נוטלים כדור בצק ופותחים אותו לקערית דקה (מקפידים שלא תהיה דקה מדי, כדי שלא תתפרק בבישול).
דוחסים לתוך הקערית כף מילוי וסוגרים בחזרה לכדור. מגלגלים בין הידיים ומהדקים לכדור חלק. מניחים בחזרה על המגש המשומן.
אופן הכנת המרק:
מטגנים את הבצל בסיר גדול ומוסיפים עגבניות ותבלינים. מבשלים יחד 5 דקות.
מוסיפים מים וסלרי ומביאים לרתיחה. מוסיפים דלעת.
כשהמרק רותח בשנית מוסיפים בזה אחר זה באיטיות את כדורי הקובה.
כשכל הקובה בפנים מעבירים לאש קטנה ומבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
טיפ
המרק והקובה טעימים יותר לאחר כמה שעות, כשמעטפת הסולת סופגת את המרק והמרק מסמיך מעט בגלל הסולת.
מגיש: ronakr
מקור: סבתא
שתף את המתכון