חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק רגל תימני נוסח צנעני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק רגל תימני ספינת הדגל של יהדות תימן נאכל כל יום שישי,חגים,ושמחות
מרק רגל תימני נוסח צנעני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק רגל תימני ספינת הדגל של יהדות תימן נאכל כל יום שישי,חגים,ושמחות
הוראות הכנה
מרכיבים
8 פרוסות עצם רגל [להשיג במרכולים או אצל קצב]
1 קוביה גדולה של דלעת חתוכה לקוביות
4 קישואים, קלופים וחתוכים לעיגולים [בעובי של 3 ס"מ]
4 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים [ בעובי של 3 ס"מ]
4 תפו"א גדולים חצויים ,או 8 בינוני [1 לכל סועד]
1 ראש סלרי גדול,
1 בצל גדול חתוך לרבעים
1 ראש שום שלם
4 כפות גדושות רסק עגבניות
2- 3 כפות חוויג' למרק.
1 - 2 אבקת מרק עוף או בשר.
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוזברה
אופן ההכנה
ההכנה
מביאים לרתיחה את העצמות, בסיר גדול,ושופכים את המים.
מכניסים לסיר מים נקיים עד מחצית הסיר. מוסיפים את כל המצרכים למעט הירק [פטרו' וכוזברה] ואז משלימים את הוספת המים.
מביאים לרתיחה, מבשלים על אש בינונית כשעה.
מעבירים לתנור לבישול ממושך, [כמו חמין] המרק צריך לבעבע באיטיות,
עד לריכוך מוחל ט של צפוי העצמות, הג'לטין.
את הירק,מוסיפים למרק כ 15 דקות לפני סגירת מקור החום,
ניתן כמובן לבשל על כירת הגאז,בישול של 8 - 7 שעות על אש קטנה מאוד. טועמים ומתקנים תיבול,מליחות.בכל צלחת מניחים נתח עצם + תפו"א, וכמובן מרק.
מגישים את המרק עם לחוח, פיתה תימנית ספוגית. מתכון נמצא במאגר.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: כרטסת ממטעמי תימן (תמונות אריאלה פיקסלר אלון ) https://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1541340
שתף את המתכון