חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סושי טמפורה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סושי אינו כשר, בד"כ. ברגע שעבר טיגון/בישול, הוא כשר למהדרין.
סושי טמפורה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סושי אינו כשר, בד"כ. ברגע שעבר טיגון/בישול, הוא כשר למהדרין.
הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם סלמון טרי (פילה) חתוך לרצועות דקות
1 כוס אורז מבושל דביק וקר
2 כפות מירין
2 כפיות חומץ אורז
1 כפית וואסבי
2 כפות רוטב סויה
1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית דבש
חצי כוס קמח תופח
מי סודה
שמן לטיגון עמוק
אצות נורי
1 מלפפון חתוך לרצועות דקות
1 גזר חתוך לרצועות דקות
חצי אבוקדו חתוך לרצועות דקות
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הקמח התופח עם מי הסודה עד לקבלת תערובת אחידה ויחסית דלילה. לאורז הדביק מוסיפים כפית וואסבי, כף מירין וכפית חומץ אורז ומערבבים היטב. במחבת קטנה עם שוליים גבוהים מחממים את הסויה, עם המירין הנותר, חומץ האורז הנותר, הדבש, והבלסמי ומצמצמים לקבלת רוטב סמיך (יש לערבב תוך כדי הבישול). מחממים את השמן.
מניחים אצת נורי על מחצלת כאשר הצד המבריק כלפי מעלה. מניחים בקצה הקרוב אלינו את האורז הדביק. על האורז מניחים מספר רצועות מלפפון, מספר רצועות גזר ומספר רצועות אבוקדו. מניחים מספר רצועות דגים ומתחילים לגלגל בעזרת המחצלת (לפני תחילת הגלגול יש להרטיב, בעזרת האצבע, את הקצה השני של האצה, למען היא תידבק, מומלץ להרטיב עם רוטב סויה). מגלגלים ולחצים פנימה את המחצלת. משחררים מעט ושוב מגלגלים ולוחצים עד שנוצר גליל ארוך. חותכים את הגליל שנוצר לשמונה חלקים שווים.
כל חלק טובלים בבלילה ומייד לשמן העמוק הרותח למשך כחצי דקה. מוציאים משמן ומניחים על נייר סופג. משפדים על שיפודים ננסיים 2 חתיכות על כל שיפוד. מניחים על צלחת הגשה ומזליפים מהרוטב מעל.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון