חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סטייק פריים ריב הנתח האולטימטיבי בצליה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אל הפריים ריב אפשר להתייחס כאל נתח אנטרקוט משובח, לחתוך אותו לסטייקים brאו לצלות אותו בשלמותו כמו רוסט ביף. לע (פריים ריב) - נתח משולב של אנטריקוט וצלע, brנצלה עם העצם. נתח מספר 13. שפיץ-צ'אך (פורטוגזית:Picanha) נחשב בברזיל למעדן br(ויקר שם יותר מהפילה).העצם העוטפת את הנתח, היא זו שעושה את כל ההבדל בינו לבין brשאר חלקי הפרה. ככלל, בישול עם עצם עדיף על בישול בלי עצם. brהעצם היא היחידה היודעת לווסת את החום לפי צרכי הנתח, והחום הוא זה שממיס brאת השומנים והדם, והם אלו שמעבירים בנתח את כוונות הבישול. brעצם הצלע העוטפת את נתח הפריים ריב צורתה כאות L. brתחתית האות היא רצפת הנתח. נוכחותה של הרצפה הקשיחה הזו לא תאפשר מעבר brסכין בין הצלעות וחיתוך הבשר לסטייקים לאחר הצלייה. brלכן מבקשים מהקצב שיסיר את רצפת הפריים ואת העצמות שנותרו מבקשים שינסר brלגובה של 5 ס"מ מעל פני הנתח ושינקה ויחשוף אותן. brכל שנותר עכשיו הוא הנתח שמצדו האחד ניצבות עצמות הצלעות המבהיקות. brנתח פריים ריב ממוצע שוקל 3-2.5 ק"ג, לאחר ליטוש קצבים. brבצלייה הוא יאבד כ-25% וישקול כ-2 ק"ג. אם נחלק ל-6, brכל נתח ישקול כ-350 גרם, כולל העצם. בניכוי משקל העצם יקבל כל סועד מאושר br 300 גרם פריים ריב.
סטייק פריים ריב הנתח האולטימטיבי בצליה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אל הפריים ריב אפשר להתייחס כאל נתח אנטרקוט משובח, לחתוך אותו לסטייקים brאו לצלות אותו בשלמותו כמו רוסט ביף. לע (פריים ריב) - נתח משולב של אנטריקוט וצלע, brנצלה עם העצם. נתח מספר 13. שפיץ-צ'אך (פורטוגזית:Picanha) נחשב בברזיל למעדן br(ויקר שם יותר מהפילה).העצם העוטפת את הנתח, היא זו שעושה את כל ההבדל בינו לבין brשאר חלקי הפרה. ככלל, בישול עם עצם עדיף על בישול בלי עצם. brהעצם היא היחידה היודעת לווסת את החום לפי צרכי הנתח, והחום הוא זה שממיס brאת השומנים והדם, והם אלו שמעבירים בנתח את כוונות הבישול. brעצם הצלע העוטפת את נתח הפריים ריב צורתה כאות L. brתחתית האות היא רצפת הנתח. נוכחותה של הרצפה הקשיחה הזו לא תאפשר מעבר brסכין בין הצלעות וחיתוך הבשר לסטייקים לאחר הצלייה. brלכן מבקשים מהקצב שיסיר את רצפת הפריים ואת העצמות שנותרו מבקשים שינסר brלגובה של 5 ס"מ מעל פני הנתח ושינקה ויחשוף אותן. brכל שנותר עכשיו הוא הנתח שמצדו האחד ניצבות עצמות הצלעות המבהיקות. brנתח פריים ריב ממוצע שוקל 3-2.5 ק"ג, לאחר ליטוש קצבים. brבצלייה הוא יאבד כ-25% וישקול כ-2 ק"ג. אם נחלק ל-6, brכל נתח ישקול כ-350 גרם, כולל העצם. בניכוי משקל העצם יקבל כל סועד מאושר br 300 גרם פריים ריב.
הוראות הכנה
מרכיבים
רדיד אלומיניום
2-3 ק"ג נתח פריים ריב
1/2 כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס עבה
מלח ים אטלנטי
זר מרווה או רוזמרין, העלים מופרדים מהענפים
אופן ההכנה
שעתיים לפני הצלייה מוציאים את הבשר מן המקרר, נותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר.
מחממים מראש את התנור ל-200 מעלות, מצב גריל נמוך.
1.מושכים את העצמות שבולטות מן הנתח בשמן זית, עוטפים כל עצם בנפרד ברדיד
אלומיניום קטן שיגן עליה בתהליך הצלייה וישאיר אותה לבנה כשנהב.
2.מושחים את הנתח בשמן זית, מפזרים פלפל שחור, עלי מרווה או רוזמרין ומלח.
מניחים על תבנית, מכניסים לשליש התחתון של התנור, סוגרים וצולים ב200
מעלות כ-20 דקות.
3.אחרי 20 דקות מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות וצולים עוד כ-30
דקות.
4.מכבים את התנור. פותחים את הדלת, מניחים לנתח לנוח בתנור כ-10 דקות.
מברישים בנוזלים שניגרו ממנו.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון