חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סטיק פילה על מצע צאטני מנגו אה לה קורדיליה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סטיק פילה על מצע צאטני מנגו אה לה קורדיליה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
800 ג"ר פילה בעובי 5 ס"מ
4 בצל שאלוט
150 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
1/2 כוס יין לבן
1/4 כוס ברנדי איכותי
מלח גס, פלפל שחור גרוס עבה , אגוז מוסקט טחון
קמצוץ סוכר
ענף עלי תימין
2 שיני שום כתושות
לצאטני
4 מנגו חתוכים קטן או אננס טרי חתוך קטן (קוביות של 1/2 ס"מ או קצוץ
1חופן עירית קצוצה
1 כף גרעיני חמניה קלויים
1/4 כוס חומץ בן יין
1/4 כוס סוכר חום /דבש
2 כפות זנגביל טרי קצוץ דק דק
1 כף זרעוני קימל קלויים
1 כף זרעוני קוסברה קלויים
1/2 כפית ציפורן
1/2 כף פלפל שחור גרוס עבה מאוד
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
3 כפות יין לבן יבש
חופן קוסברה טריה לקישוט
אופן ההכנה
לסטייק
.מחממים מחבת על אש גבוהה וממיסים שמן עם כף חמאה.
2.מטגנים את הבצל, מוסיפים בשר, תבלינים שום כתוש פרט למלח , ומטגנים קלות עד להשחמה. כ 2 דקות לכל צד.
3.מוצאים את נתח הבשר לקרש חיתוך וחותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
4.במקביל מוסיפים למחבת יין ומצמצמים מעט ואז מוסיפים את החמאה.
5. מחזירים את פרוסות הבשר למחבת לדקה אחת מוסיפים 1/2 כוסית קוניאק איכותי ומציתים מיד בעזרת גפרור זהירות (הלהבה תפרוץ באחת מהמחבת לא להיבהל אבל להיזהר)ומגישים מיד מפזרים מעל מעט מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס עבה.
על הבשר להיות במידת עשייה מדיום.
לצאטני
בסיר מרתיחים את קוביות המנגו, החומץ,הסוכר, הזנגוויל, והציפורן תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמגיעים לסמיכות. מורידים מאש ומקררים לחם החדר
מוסיפים את הפלפל הירוק, הפלפל השחור, זרעוני הכוסברה הקימל גרעיני החמניה העירית והיין ומערבבים.
לסידור המנה
על צלחת הגשה מורחים במרכזה 2 כפות גדושות צאטני מפזרים מעל את פרוסות הפילה
ומקשטים בכוסברה טריה
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון