חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות חמאה "של סבתא"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

יש את המאפים האלה שפשוט יש להם טעם של בית. הם נטולי תחכום ומורכבים ממוצרים יסודיים. קארין גורן קוראת למתכון הבא "עוגיות סבתא". עם אגוזי לוז קצוצים וקלויים בקצוות. המתכון מתוך הספר "מתוקים" בסדרת "ששת"
עוגיות חמאה "של סבתא"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

יש את המאפים האלה שפשוט יש להם טעם של בית. הם נטולי תחכום ומורכבים ממוצרים יסודיים. קארין גורן קוראת למתכון הבא "עוגיות סבתא". עם אגוזי לוז קצוצים וקלויים בקצוות. המתכון מתוך הספר "מתוקים" בסדרת "ששת"
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות + 2 כפות קמח (300 גר')
1/4 כפית מלח
100 גר' אבקת סוכר
200 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שמנת מתוקה
קליפה מגוררת מלימון אחד
חצי כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים + 1 חלמון נוסף להדבקה
סוכר לקישוט (למי שאוהב מתוק)
אופן ההכנה
מעבדים במג'ימיקס 2 קמח, מלח, אבקת סוכר וחמאה עד שנוצרים פירורים. אני עושה את השלב הזה בידיים (אין לי מג'ימיקס), אבל אם השלב הזה מתארך מעבר לדרוש, העוגיות יאבדו מפריכותן.
מוסיפים חלמונים, תמצית וניל, שמנת מתוקה, קליפת לימון ומעבדים עד לכדור בצק. אם יבש מידי מוסיפים מים ממש קרים. אם רטוב מידי מוסיפים ממש מעט קמח.
עוטפים בניילון נצמד, משטחים לצורת פיתה ומקררים ל- 4 שעות.
מוציאים מהמקרר ויוצרים 2 גלילים בקוטר של 3 ס"מ כל אחד. צריך לעבוד יחסית מהר כי הידיים החמות ממיסות את החמאה. מורחים על כל גליל שכבה דקה של חלמון ומגלגלים בתוך אגוזי לוז.
מחזירים למקרר להתגבשות לחצי שעה ובינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.
מוציאים את הגלילים ופורסים לעוגיות עגולות של חצי ס"מ, מסדרים על נייר אפיה.
אופים 10-15 דקות
שומרים בכלי אטום ואוכלים בטווח של שבוע (אפשר להקפיא את אחד הגלילים ולפני האפייה להפשיר לילה במקרר)
מגיש: יוסף ל
מקור: סו שף
שתף את המתכון