הוראות הכנה
מרכיבים
2 ביצים טרופות
1 כוס סוכר
¼ כוס דבש חרובים
100 גרם חמאה מומסת
1 כוס קמח מלא
1 כוס קוסקוס מלא טחון
½ כוס אגוזי המלך גרוסים
2 כפיות אבקת אפיה
1 מיכל שמנת מתוקה
1 מקל וניל
4 בננות בשלות חתוכות לפרוסות
כלים:
8 תבניות "מאפינס" או תבנית כיכר מוארכת
אופן ההכנה
.1 לחמם את תנור האפיה לחום נמוך (160°c ). משמנים היטב את התבנית (או התבניות האישיות).
2. טורפים את הביצים עם הסוכר ודבש החרובים, מוסיפים את החמאה המומסת וטורפים לתערובת אחידה.
3. בקערה אחרת מערבבים את הקמח, הקוסקוס, האגוזים ואבקת האפיה.
4. יוצקים את השמנת לקערה נוספת חוצים את מקל הוניל ומגרדים את הגרגירים לתוך השמנת.
מאחדים את שלושת התערובות ומערבבים עד קבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הבננות ומערבבים.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית (או לתבניות האישיות) ואופים 35-40 דקות.
6. מגישים חם או קר, אפשר בתוספת כדור גלידה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: שף: אמיר כלפון יערות הכרמל
שתף את המתכון