חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מוס תפוחים ודבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת מוס תפוחים ודבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוגת תופין (ספוג) בקוטר 24 ובעובי ס"מ
2 כפות ברנדי
5 תפוחי עץ (גרני-סמית) קלופים וחתוכים לשמיניות
2 כפות דבש
1/2 כפית קינמון
למוס התפוחים:
4 חלמונים
3 כפות סוכר
2 כפות ברנדי תפוחים
14 גרם ג'לטין
1/4 כוס מים רותחים
1 קופסה (560 גרם) רסק תפוחים ממותק
1 מיכל שמנת מתוקה
לקישוט:
2 תפוחי עץ עם קליפה ירוקה
2 תפוחי עץ עם קליפה אדומה
מעט ריבה נוזלית ללא חתיכות
אופן ההכנה
1. יום לפני ההגשה, מניחים בתבנית את עוגת התופין ומרטיבים בברנדי.
2. שמים בסיר את התפוחים, הדבש, חצי כוס מים והקינמון ומבשלים כ- 15 דקות, עד שהתפוחים יתרככו. לא מערבבים, כדי שהתפוחים לא יתפרקו. מצננים ועורכים על שכבת העוגה שבתבנית יחד עם הסירופ שהתקבל.
3. מכינים מוס תפוחים: מקציפים את החלמונים עם הסוכר והברנדי, לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. ממיסים את הג'לטין במים, מוסיפים לחלמונים דרך מסננת רשת צפופה ומערבבים. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים.
4. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מערבבים עם תערובת רסק התפוחים. יוצקים לתבנית ומקררים במקרר במשך יממה.
5. לפני ההגשה, חוצים את התפוחים, מנקים מליבות ופורסים עם קליפתם לפרוסות דקות. עורכים במעגלים מעל מוס התפוחים. מחממים מעט את הריבה הנוזלית ומברישים את פרוסות התפוחים. שומרים במקרר עד להגשה.
מגיש: יעל_מאפים
מקור:
שתף את המתכון