חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת ספוג לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת ספוג לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
8 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
½1 כוסות סוכר
מיץ מ- 1 לימון
1 כוס קמח תפוחי אדמה
תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ משומנת
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה.
מקציפים את החלמונים, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, תוך כדי הקצפה וגם את מיץ הלימון. לתערובת זו מקפלים בעדינות את קמח תפוחי האדמה, עד שייבלע בתערובת. מקפלים את קצף החלבונים אל הבלילה, עד שייבלע כליל. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ- 45 דקות.
תוספת שלי אישית היא סירופ תפוזים להרטבת העוגה:
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כף סוכר
מחממים בסיר קטן את המרכיבים עד להמסת הסוכר ושופכים על העוגה בעודה חמה.
מגיש: m73
מקור: המטבח היהודי של שמוליק כהן+תוספת משלי
שתף את המתכון