חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת פרג פשוטה ונהדרת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הכנת העוגה אמנם דורשת הפרדת ביצים והקצפת חלבונים, אבל אם צלחתם את התעוקה הזו תקבלו עוגה קלילה ונפלאה מבית המדרש של קרין גורן. br
עוגת פרג פשוטה ונהדרת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הכנת העוגה אמנם דורשת הפרדת ביצים והקצפת חלבונים, אבל אם צלחתם את התעוקה הזו תקבלו עוגה קלילה ונפלאה מבית המדרש של קרין גורן. br
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים :
200 גרם חמאה מומסת
½1 כוסות סוכר (300 גרם)
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מתפוז אחד (או לימון)
6 ביצים מופרדות
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 כוסות קמח (280 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס פרג טחון (100 גרם)
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה מערבבים חמאה מומסת עם כוס אחת מהסוכר, תמצית וניל, קליפת תפוז, חלמונים ושמנת מתוקה.
3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ופרג וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4. במיקסר מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף שנראה כמו בועות סבון. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (½ כוס) וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק ויציב אך לא נוקשה.
5. טורפים שליש מהקצף לתערובת, ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
6. יוצקים לתבנית משומנת (או מרופדת בנייר אפייה) ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
מגיש: יוסף ל
מקור: המתכון מתוך סודות מתוקים של קרין גורן
שתף את המתכון