חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאי לימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה עם תחתית אפויה או לא אפויה
פאי לימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה עם תחתית אפויה או לא אפויה
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק פריך (מספיק ל- 2 קלתיות):
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה/מרגרינה
300 גרם קמח
1 ביצה
גרד תפוז
מילוי:
225 גרם סוכר
225 גרם חמאה
מיץ וגרד קליפה מ- 3 לימונים
5 חלמונים
אופן ההכנה
אופן ההכנה לבצק:
לעבד לבצק לרדד , לשטח בתבניות אישיות/אחת גדולה לקרר או להקפיא ולאפות חצי אפיה, למרוח מעט ריבה לאחר האפייה על מנת למנוע הרטבת הקלתית.
אופן ההכנה למילוי:
לבשל מעל "בן מארי" סוכר, חמאה, מיץ, וגרד לימון עד ערבוב מוחלט, להוסיף חלמונים ולבשל 15-20 דקות נוספות עד הסמכה לקרר. (הפאי יכול להחזיק עד שבועיים במקרר)
2 חלבונים + 3 כפות סוכר – להקציף לקצף נוקשה – לזלף על הפאי ולהשחים בגריל או עם מבער.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון