הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים
לבצק:
100 גרם חמאה
1 ½ כוסות קמח תופח
3 כפות גדושות גבינה לבנה 5% כ- 125 גרם
למלית:
כ- 600 גרם פילה דג סלמון
500 גרם פילה דג סול
1 ¼ כוסות יין לבן יבש משובח (1 כוס להשרייה, ¼ כוס למלית)
4 ביצים
3 כפות קמח רגיל
1 כוס שמנת לקצפת 250 מ"ל
6 גבעולי טימין טריים העלים בלבד
קורט ג'ינג'ר טחון
4 שיני שום פרוסות
מלח, פלפל שחור ופלפל לבן לפי הטעם
100 גרם גבינת עזים או כבשים פיקנטית קשה, פרוסה דק וחתוכה
200 גרם עלי תרד או מנגולד שטופים וחתוכים
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. משרים את הדגים ב- 1 כוס יין למספר שעות.
2. תוך כדי לישה במערבל מכינים בצק מהחומרים לבצק
ומניחים בצד.
3. מוציאים את הדגים מהשרייה ומרחיקים את העור
בעזרת סכין חדה.
4. חותכים את בשר הדגים לקוביות קטנות ומעבירים
לקערה.
5. מוסיפים לקערה את הביצים, ¼ כוס יין, את הקמח,
השמנת, עלי הטימין,הג'ינג'ר, השום, מלח ופלפל,
ובוחשים היטב.
6. מרדדים את הבצק לעלה גדול ודק ומעבירים אותו
לתבנית פאי או תבנית אלומיניום עגולה. משטחים
בלחיצות כולל דפנות.
7. חותכים את יתרת הבצק שמעבר לדפנות .
8. מניחים על הבצק חתיכות גבינה, מעליהן שכבת עלי
תרד חתוכים, ויוצקים את תערובת הדגים על התרד.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ו אופים
כ- 45 דקות או עד שמוכן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון