חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פארשקי-בצק שמרים ממולא{גבינה/שעועית/תפוחי אדמה/בשר}.
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חטיף טעים בכל סוג מילוי שתבחר. brבמילוי שעועית/בשר/תפוחי אדמה,טעים בתוספת טקאמלי{רוטב שזיפים גרוזיני} brבמילוי גבינה בתוספת אשל/שמנת/ או סתם כוס תה חם.
פארשקי-בצק שמרים ממולא{גבינה/שעועית/תפוחי אדמה/בשר}.
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חטיף טעים בכל סוג מילוי שתבחר. brבמילוי שעועית/בשר/תפוחי אדמה,טעים בתוספת טקאמלי{רוטב שזיפים גרוזיני} brבמילוי גבינה בתוספת אשל/שמנת/ או סתם כוס תה חם.
הוראות הכנה
מרכיבים
6-כוסות קמח מנופה
3-½3-כוסות מים פושרים
1-כפית מחוקה מלח
1-כפית סוכר
25-גרם שמרים/שמרית
מילוי שעועית:
1/4-ק"ג שעועית {מאשה לוביו}
1-בצל קצוץ
מים לבישול לפי הצורך
1-כפית מלח
1/2-כפית פלפל שחור
1/4-כפית פלפל אדם יבש וטחון חריף{מסוג סודניה}
1/4-כפית קינמון
קורט-ציפורן
2-כפות אגוז מלך טחון
לשטוף את השעועית בסיר בישול להוסיף מים עד לכיסוי,להוסיף את הבצל הקצוץ ולבשל במשך כ-שעתיים
להוסיף מים לפי צורך עד לבישול מלא,לשעועית המבושלת ויבשה מנוזלים להוסיף את התבלינים
האגוזים ולרסק עד לקבלת עיסה.
מילוי גבינה:
1/2-ק"ג גבינה מלוחה חמד/צפתית/ברינזה
1-ביצה
1-כף קמח..לרסק את הגבינות,להוסיף ביצה וקמח ולערבב טוב.
מילוי תפוחי אדמה:
3-תפוחי אדמה גדולים מבושלים מקולפים ומרוסקים
1-בצל קצוץ ומטוגן
1-ביצה
קורט-מלח
1/4-כפית פלפל שחור
1/4-כפית פלפל אדום יבש חריף{מסוג"סודניה"} לערבב את הכל יחד.
מילוי בשר:
1/2-ק"ג בקשר טרי טחון
1-בצל קצןץ
1-שן שום
1/4-כוס ירק{כוסברה,פטרוזיליה,שמיר,לערבב הכל יחד}טריים וקצוצים
מלח-לפי טעם
1/4-כפית פלפל שחור טחון
1/4-כפית פפריקה חריפה
1-כפית כמון
2-כפות שמן לטיגון
לטגן בצל בשמן ולהוסיף בשר טחון,שום כתוש,ירק והתבלינים, לפורר תוך כדי טיגון במזלג .
אופן ההכנה
בקערה להכניס 5 כוסות קמח, ליצור גומה במרכז ולהוסיף את המלח הסוכר והמים להוסיף שמרים ולהתחיל ללוש עד לקבלת בצק רך ונדבק לידיים
להוסיף את הקמח הנותר ולהמשיך ללוש, הבצק צריך להיות רך גמיש ולא נדבק.לכסות ולהניח להתפחה שעה.
לקמח משטח עבודה,לחלק בצק ל-15 חלקים שווים, לגלגל כל חלק בנפרד לעיגול ולהניח כך 15 דקות מכוסה במגבת.
לצורך טיגון -כוס שמן סויה/תירס/קנולה
לחמם מחבת ולצקת חצי מכמות השמן.
לפתוח מעט באצבעות כל חלק של בצק, להניח במרכז כף מהמילוי לסגור הקצוות ולשטח מעט
להניח על המחבת חמה עם שמן ולטגן כ2 דקות מכל צד {להבה בינונית}, להוציא בעזרת מזלג ולהניח בכלי מרופד בנייר סופג.
הערה:-מלבד פארשקי ממולא בגבינה מומלץ להגיש חם בתוספת רוטב שזיפים מסורתי{טקמאלי}.
את פארשקי הגבינה אפשר להגיש בתוספת שמנת חמוצה / אשל או סתם עם כוס תה חם.
בתאבון.
מגיש: רינת ספיר
מקור: גרוזיה
שתף את המתכון