חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פודינג טופי דביק (עוגה בריטית)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פודינג טופי דביק (Sticky Toffee Pudding) היא עוגה בריטית אופיינית , עשירה ולחה מאד, br המוגשת עם רוטב טופי חם נוזלי. ההכנה מעט ארוכה אך התוצאה מצדיקה את המאמצים.
פודינג טופי דביק (עוגה בריטית)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פודינג טופי דביק (Sticky Toffee Pudding) היא עוגה בריטית אופיינית , עשירה ולחה מאד, br המוגשת עם רוטב טופי חם נוזלי. ההכנה מעט ארוכה אך התוצאה מצדיקה את המאמצים.
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לרוטב הטופי:
¾2 כוסות (690 מ"ל)שמנת מתוקה
2/3 כוס סוכר חום כהה דחוס
2 כפות סירופ תירס כהה או בהיר ("קארו")
החומרים לעוגה:
½1 כוסות (350 מ"ל) מים
2 כוסות (280 גרם) תמר "מדג'הול", מגולענים וחתוכים לפיסות בגודל ½1 ס"מ.
1 מקל קינמון
¼2 כוסות (315 גרם) קמח
1 כף אבקת אפייה
¾1 כפיות אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח
225 גרם חמאה רכה
¾ כוס סוכר חום כהה
4 ביצים בטמפרטורת החדר
½1 כפיות תמצית וניל טהור
הכלים:
תבנית מסולסלת בקוטר 24 ס"מ, משומנת.
אופן ההכנה
הכנת רוטב הטופי:
שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר בינוני ומביאים לרתיחה על להבה בינונית תוך ערבוב רצוף. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד 12 -15 דקות , תוך ערבוב רצוף עד שהתערובת מסמיכה מעט ומצפה גב של כף. מסירים מן האש ומניחים בצד.
הכנת העוגה:
מחממים את תנור האפייה ל-180°c.
שמים את המים , התמרים ומקל הקינמון בסיר בינוני. מביאים לרתיחה על להבה בינונית- גבוהה, מסירים מן האש ומצננים צינון מלא בצד. מוציאים את מקל הקינמון כשהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר.
מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח, לקערה בינונית.
מקציפים את החמאה, בקערת המיקסר ובעזרת הוו השטוח, במהירות בינונית-גבוהה כ 1-2 דקות עד לקבלת תערובת קרמית. בהדרגה מוסיפים את הסוכר החום ומקציפים עוד כמה דקות עד קבלת תערובת קלילה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב אחרי כל הוספה (בשלב זה התערובת מתפרקת מעט) מוסיפים את הווניל. מורידים את המהירות לנמוכה ומוסיפים את תערובת הקמח ב 3 פעמים לסירוגין עם תערובת התמרים הקרה בפעמיים (מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח), מערבלים רק עד שהתערובת מתאחדת.
מעבירים לתבנית ואופים (180°c) במשך 30-35 דקות עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי. מוציאים את העוגה ולא מכבים את התנור יוצרים חורים במרחק ½2 ס"מ ביניהם בחלק העליון , בעזרת שפוד עץ. בעזרת כף יוצקים 1 כוס רוטב טופי באופן אחיד על פני העוגה (שומרים את הרוטב שנשאר להגשה) מחזירים את העוגה לתנור ואופים עוד 5-10 דקות עד שהרוטב מבעבע. מצננים בתבנית על רשת 30 דקות. מניחים מעל לעוגה צלחת הגשה , הופכים אותה בזהירות וממשיכים לצנן צינון מלא.
להגשה: מחממים את רוטב הטופי שנשאר, פורסים את העוגה ויוצקים רוטב טופי חם מעל כל פרוסה.
מגיש: amitsur
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון