חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פטה כבדי עוף בקלבדוס ודבש נוסח פרובנס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פטה כבדי עוף בקלבדוס ודבש נוסח פרובנס brפשוט אדיר
פטה כבדי עוף בקלבדוס ודבש נוסח פרובנס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פטה כבדי עוף בקלבדוס ודבש נוסח פרובנס brפשוט אדיר
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
300 גרם חמאה )או מרגרינה מחמאה(
8 בצלים בינוניים, קצוצים
2.5 ק"ג כבדי עוף טריים, מנוקים היטב
10 עלי דפנה
1 גבעול רוזמרין
1 גבעול טימין
6 שיני שום
1 אגוז מוסקט שלם, מגורר
1/2 כוס קלבדוס )ברנדי תפוחים או ברנדי משובח אחר(
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי
250 גרם שקדים, קצוצים )או אגוזים קלויים(
לרוטב:
1/2 כוס דבש
4 כפות סוכר חום
2 טיפות מי ורדים
1 כפית חומץ בן יין אדום
2 עלי דפנה
אופן ההכנה
אופן הכנה:
במחבת רחבה ממיסים את החמאה.
מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים.
מוסיפים כבדי עוף, עלי דפנה, רוזמרין, טימין, שום, מוסקט, קלבדוס,
מלח ופלפל ומטגנים כ- 2 דקות.
מורידים מהכיריים ושולפים את עלי הדפנה ועשבי התיבול.
מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית.
מפזרים את השקדים הקצוצים על תחתית התבנית ויוצקים מעל את מחית
הכבד.
מכסים בנילון נצמד ומניחים במקפיא לשעתיים. מעבירים
למקרר.
מכינים את הרוטב: בסיר קטן מבשלים את כל החומרים מעל להבה נמוכה
במשך10 דקות.
להגשה: הופכים את הפטה על צלחת הגשה ופורסים למנות )או מגישים שלם
לשולחן(.יוצקים מסביב את הרוטב.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון