חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילה דג דניס נוסח פרובנס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת דגים ארומטית בטעם ים-תיכוני
פילה דג דניס נוסח פרובנס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת דגים ארומטית בטעם ים-תיכוני
הוראות הכנה
מרכיבים
4 דגי דניס מפולטים (4 פילטים - ניתן לבקש שיחתכו לפילה בחנות הדגים)
100 גר' חמאה
4 עגבניות תמר ללא קליפה, חתוכות לקוביות
1 כוס זיתים שחורים מגולענים
20 עגבניות שרי חצויות
10 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
20 עלי בזיליקום קצוצים
20 עלי נענע קצוצים
1/2 כוס יין לבן
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל
מספר עלי פטרוזוליה להגשה
אופן ההכנה
לחלוט את עגבניות התמר במים רותחים לדקה, להסיר את הקליפה (יהיה קל אחרי החליטה) ולחתוך לקוביות.
לטגן במחבת חצי מכמות השום הכתוש בשמן הזית עד שיזהיב קלות, להוסיף את העגבניות ועשבי התיבול, ולבשל במשך 10 דקות, עד שהעגבניות רכות.
להכניס לבלנדר ולרסק היטב - לאחר מכן להעביר את התערובת למסננת דקה ולהעביר דרכה את כל העיסה (מלבד חלק קטן שנותר מאחור) - כך נשיג עיסה קטיפתית וחלקה.
באותה מחבת להוסיף מעט שמן זית, להקפיץ את עגבניות השרי במשך 2 דקות, להוסיף את הזיתים השחורים לדקה נוספת, אח"כ את מחית העגבניות שהכנו ומיד את היין הלבן. להביא לרתיחה ולהקטין את האש. לצמצם את הרוטב במשך מס' דקות נוספות. להוסיף מלח ופלפל שחור טחון עפ"י הטעם.
להמיס את החמאה במחבת טפלון חמה, לטגן את פילה הדניס טיגון קצר - דקה בצד העור וחצי דקה בצד השני. להעביר לתבנית מצופה בנייר אלומיניום כשצד העור למטה.
למרוח על הדגים את שארית השום הכתוש. להכניס את התבנית עם הדגים לתנור שחומם מראש למקסימום (230 מעלות צלזיוס) למשך 10 דקות.
להגיש 2 פילטים לכל סועד, כשעל הדג רוטב העגבניות והזיתים שהכנו. לקשט בעלי פטרוזוליה.
מומלץ להגשה כתוספת: אורז או מחית תפו"א.
בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון