חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פירה משודרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כמה פעמים אכלתם את אותו הפירה המשעמם? הרי לכם מתכון המשדרג את הפירה הקלאסי.
פירה משודרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כמה פעמים אכלתם את אותו הפירה המשעמם? הרי לכם מתכון המשדרג את הפירה הקלאסי.
הוראות הכנה
מרכיבים
6 תפוחי אדמה גדולים וקלופים
1 בצל גדול קצוץ דק
100 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות דק
צרור קטן של פטרוזיליה (כ-10 גבעולים) קצוצים דק
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
מעט שמן לטיגון (כשתי כפות, אולי שלוש)
מים
מלח
פלפל
אופן ההכנה
ממלאים סיר במים ומניחים בתוכו את תפוחי האדמה הקלופים. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם מתרככים וניתן למעוך אותם לפירה (כחצי שעה של בישול). מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה תוך כדי הוספת קוביות החמאה (בכדי להגיע לדרגת הסמיכות הרצויה מוסיפים מעט מהמים בהם בושלו תפוחי האדמה).
בינתיים מחממים את השמן במחבת גדולה. מטגנים קלות את הבצל ומוסיפים את הפטריות. מטגנים עד שהבצל משחים. מוסיפים את תכולת המחבת לפירה ומערבבים. מוסיפים גם את הפטרוזיליה ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם האישי של כל אחד. מגישים חם כתוספת למנה בשרית או דגים.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון