חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פיתה/סנדוויץ במילוי טחינה ציפס מצופה ורוטב עגבניות חריף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיתה כמו שאוכלים ב"יפו" ממולאת בטחינה מספר ציפסים בטמפורה וסלט חריף ווהאו
פיתה/סנדוויץ במילוי טחינה ציפס מצופה ורוטב עגבניות חריף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיתה כמו שאוכלים ב"יפו" ממולאת בטחינה מספר ציפסים בטמפורה וסלט חריף ווהאו
הוראות הכנה
מרכיבים
לציפס המותפח
2 תפוא"ד גדולים על קליפתם מנוקים וחתוכים לפרוסות דקות מאוד
לבלילה :
1/2כוסות קמח תופח
1/2 כוס בירה שחורה
מלח
פלפל
1/2 כף חרדל לא חובה
1 ביצה
שמן עמוק לטיגון
לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית (היונה, או קראוון)
מיץ מלימון טרי (אחד, או שניים)
1/2 כוס מים
3 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה טריה קצוצה (לא חובה)
חופן כוסברה טריה קצוצה (לא חובה)
מלח
לערבב היטב עד קבלת עיסה לבנה אחידה
לפיתה:
לסלט החריף
המצרכים
3/4 כוס רסק עגבניות
1/4 כוס מים
1/2 כפית אריסה או רוטב חריף
1/2 פלפל ירוק חריף
2 שיני שום , כתוש
1 כפית מיץ לימון
1 כף פטרוזיליה , קצוץ דק
אופן ההכנה
לציפס
1. פורסים את תפוא"ד על קליפתם כמה שיותר דק לפרוסות לאורך התפוח
2. מערבבים את כל חומרי הבלילה ומשהים כ 10 דקות באם היא דלילה מדי יש
להוסיף מעט קמח.באם עבה מדי להוסיף מעט מים.
3. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק
4. טובלים כל פרוסת תפוח בבלילה מכניסים לשמן עד שהן תופחות ומזהיבות
(באם השמן יהיה חם מדי הציפוי יטגן אבל התפוח אדמה לא אז צריך להשגיח
ולהנמיך מעט את האש).
לרוטב החריף
1.בסיר בינוני, לשלב את כל המרכיבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לחום נמוך ומבשלים במשך 20דקות ומקררים לחם החדר
להכנת הכריך
בפיתה טריה פותחים את החלק העליון וזולפים פנימה כפית וחצי טחינה 2 - 3 ציפסים מצופים
מעל שופכים כף מהרוטב ונהנים
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון