הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג בשר בקר לגולש
400 ג' חזה אווז מעושן
6 בצלים חתוכים לפרוסות
8 גזרים פרוסים
מעט קוניאק
1 בקבוק יין אדום יבש (קברנה סוביניון)
מלח ים גס
פלפל גרוס
אופן ההכנה
לפי הגרסה קצרה:
מרפדים את הסיר בבייקון/אווז מעושן. מניחים שכבת בצלים, שכבת גזר, שכבת בייקון/אווז, ועליה עוד שכבת גזר, שכבת בצל. מתבלים במלח גס ובפלפל גרוס. שופכים בקבוק יין אדום, מעט קוניאק ומסיימים בשכבת בייקון/אווז נוספת. סוגרים עם מכסה שנסגר היטב, או עם תערובת קמח ומעט מים שיוצרים מעין דבק אותו שמים סביב המכסה ולסגור. מבשלים כ-4 שעות.
הגרסה הארוכה:
משרים את הבקר במרינדה ללילה יחד עם היין, הגזר והבצל. מוציאים את הבשר, מטגנים בסיר עם שמן זית עד להשחמה ועד שהבשר "נסגר" ושומר על עסיסיות בפנים. ומכאן ממשיכים כמו במתכון למעלה.
מגיש:
מקור: ממסעדת אלגונקווין
שתף את המתכון