חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קדירת שפונדרה בשעועית שחורה ויין אדום/בשר מבושל בפוייקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל קדרה לפויקה שפונדרה בשעועית שחורה ויין אדום מעדן
קדירת שפונדרה בשעועית שחורה ויין אדום/בשר מבושל בפוייקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל קדרה לפויקה שפונדרה בשעועית שחורה ויין אדום מעדן
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר שפונדרה (קשתית)
4 תפו"א גדולים שלמים עם הקליפה ולא חתוכים
5 גזרים
1 שורש סלרי שלם לא חתוך
2 שורש פטרוזיליה
מלח
פלפל
200 ג' שעועית שחורה מושרה במים (24 שעות לפני)
1 בצל
2 עצמות רגל - לבקש מהקצב כאלה עם הרבה מח
זר טימין
בקבקו יין אדום לבישול
מלח גס
פלפל שחור גרוס
עלה דפנה
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1) מקמחים ומתבלים במלח ופלפל את נתח הבשר.
2) במקביל מרתיחים לחום גבוה מאוד את סיר הפויקה ומכניסים את הבשר לסגירה. לאחר שהבשר משחים מוציאים אותו ושמים במקומו את עצמות הרגל עד להשחמה, עליהם מוסיפים את הבצל והגזר עד להשחמה גם כן ולאחר מכן מוסיפים את שאר הירקות הארומטיים (ללא תפוחי האדמה).
3) מאחדים הכל בסיר ביחד עם הבשר ומוסיפים בקבקו שלכם של יין אדום, לאחר שהכל מגיע לרתיחה מורידים לאש נמוכה למשך שעה, מוסיפים את תפוחי האדמה, זר טימין, 2 כפות דבש, מעט צ'ילי טחון מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים לעוד כשעה על אש נמוכה.
4) אופו ההגשה: מפרידים את הבשר מהתבשיל עצמו ופורסים למנות של 180 ג' בערך. מניחים על צלחת עמוקה עם מעט מהירקות והשעועית, את הרוטב אנחנו מצמצמים ומסמיכים עם מעט חמאה ויוצקים על המנה. עקרון הפויקה: לא לשים שמן. הסגירה הראשונית של הבשר מוציאה מספיק שומן לבישול.
5) לא לנקוצת את הסיר במהלך ההכנה אלא לשמר את הטועמים באותו סיר וכמובן לסגור את הבשר על סיר רותח שייצלה ולא יתבשל. אפשר לעבוד עם הפויקה על אש מנוכה רק אחרי שרתח פעם אחת כמו שצריך מכיוון שעובי הדפנות שלו עבה ולוקח להם זמן להתחמם ולהתקרר.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון