חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קדרת עוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל סתווי (כמובן אפשר חורפי), היוצר מנה משביעה, עשירה בטעמים, עשירה בתוכן ובהחלט מאפשרת הוספת לחם טרי למיצויי הרוטב
קדרת עוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל סתווי (כמובן אפשר חורפי), היוצר מנה משביעה, עשירה בטעמים, עשירה בתוכן ובהחלט מאפשרת הוספת לחם טרי למיצויי הרוטב
הוראות הכנה
מרכיבים
עוף (ל-6 מנות) ליותר מנות, חשבו בהתאם.
גרגירי כוסברה
6 תפוחי אדמה בינוננים חתוכים לקוביות 2X2 ס"מ
2 גזרים קלופים חתוכים לטבעות
2 קישואים חתוכים לטבטת
1 כרשה
1 שומר
2 כפיות מלח
פלפל שחור
2 עלי דפנה
8 גרגירי פלפל אנגלי מעוכים קלות
2-3 שיני שום
1 בצל גדול
שמן לטגון - לא זית
ציר עוף כ-2-3 כוסות
כוס יין לבן
מחבת גדולה
סיר עמיד לתנור גדול
אופן ההכנה
מחממים שמן ומטגנים גרגירי כוסברה טחונים ובצל עד להשחמה וכשהבצל מושחם להוסיף שום (פרוס/כתוש). התהליך נמשך כ-5-7 דקות.
מדליקים תנור על הטמפרטורה המקסימלית.
מוסיפים את העוף ומטגנים אותו מכל צדדיו שישתזף יפה כ-10-13 דקות
מעבירים את העוף השחום לסיר שילך לתנור
מוסיפים את כוס היין, ומגרדים התחתית עם כף עץ להורדת המשקעים שנדבקו בעת ההשחמה והטיגון - כ-5 דקות
מוסיפים את הציר ומרתיחים. מתובלים מלח פלפל עלי דפנה ופלפל אנגלי
מוסיפים את כל הירקות מעל לעוף, מוסיפים את הציר המתובל לסיר עם כרעי העוף ומכסים במכסה
מכניסים לתנור משאירים על הטמפרטורה המקסימלית 15 דקות, מורדים ל-250°c ואופים עוד 15 דקות
מורדים לטמפרטורה של 200°c ואופים 15 דקות נוספות
בודקים ומתקנים טעמים.
מורידים ל-150°c ואופים עוד כ- 20 דקות, בודקים אם הירקות רכים והעוף עשויי
אם לא עשויי, משאירים על טמט' נמוכה ובודקים כל 10 דקות
בתאבון.
מגיש: אבי_טל
מקור:
שתף את המתכון