חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות כבש עם גרגירי חומוס וכוסברה/ רפי כהן "רפאל"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות כבש עם גרגירי חומוס וכוסברה/ רפי כהן "רפאל" br br
קציצות כבש עם גרגירי חומוס וכוסברה/ רפי כהן "רפאל"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות כבש עם גרגירי חומוס וכוסברה/ רפי כהן "רפאל" br br
הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב:
3 כפות שמן תירס
5 שיני שום חצויות
1 פלפל ירוק חריף חצוי לאורכו
3 פלפלים מתוקים יבשים, נקיים מזרעים וקרועים לפיסות
½1 ליטר מים רותחים
צרור גדול כוסברה קצוצה
½ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית כורכום
1 כף פפריקה מתוקה
½ כף מלח
2 כוסות גרגירי חומוס (שהושרו במשך הלילה), רצוי קלופים
לקציצות:
500 גרם בשר כבש טחון עם מעט שומן
1 בצל גדול קצוץ דק
6 שיני שום קצוצות גס
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
חופן כוסברה קצוצה דק
1 כפית כמון טחון
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
קורט אגוז מוסקט מגורר
½ כף מלח
5 כפות שמן זית
סולת
3 חלבונים
4 שיני שום פרוסות
אופן ההכנה
1. תחילה הרוטב: מטגנים בסיר רחב בשמן חם, את השום, עד להזהבה. מוסיפים את הפלפלים, קודם החריף ואחריו היבש, ומטגנים 4-5 דקות. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את הכוסברה, התבלינים והחומוס, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה חצי שעה.
2. ועכשיו הקציצות:מניחים את חומרי הקציצות בקערה, ללא שמן הזית, הסולת, החלבונים ושיני השום הפרוסות. מערבבים היטב בידיים. מעצבים קציצות שטוחות בידיים לחות.
3. טורפים את החלבונים בקערה קטנה עד לקבלת קצף אוורירי.
4. מחממים שמן זית במחבת רחבה,טובלים את הקציצות בחלבון, ומיד בסולת, ומטגנים קלות משני הצדדים. מעבירים לסיר הרוטב.
מוסיפים את שיני השום הפרוסות למחבת בו טוגנו הקציצות, ומטגנים להזהבה. מוסיפים לסיר, מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים עוד כחצי שעה. מגישים חם.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: השף רפי כהן
שתף את המתכון