הוראות הכנה
מרכיבים
300 גר' סינטה בקר ללא גידים - להקפיא בטרם ההכנה.
1 שן שום קצוצה דק
3 כפות חומץ בלסמי
4 כפות רכז רימונים
שמן זית משובח
מלח-ים ופלפל שחור גרוס גס
1/3 כוס גרגירי רימון
1 כוס עלי רוקט
אופן ההכנה
כשעה לפני ההגשה, בבקבוקון קטן או קערה מערבבים היטב את החומץ הבלסמי, רכז הרימונים ושן השום הקצוצה.
פורסים את הסינטה הקפואה לפרוסות דקות ככל האפשר בעזרת סכין חדה (ולכן הקפאנו את הבשר). משטחים כל פרוסת בשר בין 2 יריעות ניילון נצמד ומשטחים בעדינות בעזרת פטיש-שניצלים שטוח (לא משונן, כדי לא לפצוע או לקרוע את הבשר).
מסדרים על גבי צלחת גדולה ורחבה את עלי הרוקט, ועליהם פורסים את פרוסות הסינטה הדקיקות.
2 דקות בטרם ההגשה מזליפים מעט שמן זית על פרוסות הסינטה, אח"כ מזליפים מתערובת החומץ ורכז הרימונים - את השמן והחומץ מזליפים כך שכל פרוסת סינטה תיחשף לכמות קטנה מהם, אך לא להגזים בכמות!
שמן הזית, החומץ ורכז הרימונים יגרמו ל"בישול" קל של הבשר, ולכן אין להמתין יותר ממספר דקות בטרם ההגשה.
בוזקים מעט מלח וגורסים פלפל שחור מעל הבשר. מפזרים גרגירי רימון שיוסיפו צבע - ומגישים לשולחן.
בתיאבון ושנה טובה! 🙂
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון