חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריבת חלב (דולסה דה לצה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריבת הדגל של הארגניטנאים מדהימה ומשמשת למילוי וציפוי עוגות ומאפים
ריבת חלב (דולסה דה לצה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריבת הדגל של הארגניטנאים מדהימה ומשמשת למילוי וציפוי עוגות ומאפים
הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים
½ ליטר מים
½ כוס סוכר
2 ליטר חלב 3%
¼ כוס כפית סודה לשתייה
חבילת ג'ולים
כפית תמצית וניל משובחת
אופן ההכנה
1. מרתיחים בסיר בישול גדול וכבד את המים והסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס.
2. מרתיחים את החלב בסיר ניפרד ומוסיפים תוך כדי בחישה לסירופ הרותח. שמים את
הג'ולים כדי שייצרו ערבוב קבוע בסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מבשלים ללא מכסה כשעתיים ומדי פעם מערבבים כדי לוודא שהחלב לא נדבק לתחתית.
3. מערבבים את הסודה לשתייה עם רבע כוס מים ומוסיפים לסיר. בסיר נהיה קצף, בוחשים
בכף עץ עד שכל הקצף נעלם. מבשלים עוד כשעה עד שעה וחצי, עד שהריבה מקבלת צבע
חום בהיר ועמוק וכשמטפטפים אותה בכף נוצרות טיפות ארוכות ומיתמשכות.
4. מוסיפים תמצית וניל אם רוצים. מצננים מעט ומעבירים לצנצנות נקיות. מאחסנים במקרר.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: פלדמן רחל
שתף את המתכון