חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שזיפים ממולאים נוסח מארקש - אלברקוק מעמרין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שזיפים ממולאים - אלברקוק מעמרין מנה מדהימה טעימה ויפה
שזיפים ממולאים נוסח מארקש - אלברקוק מעמרין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שזיפים ממולאים - אלברקוק מעמרין מנה מדהימה טעימה ויפה
הוראות הכנה
מרכיבים
למילוי השזיף
1 קילו בשר,
1 תפו"א,
1 בצל,
1/4 כוס פטרוזיליה,[קצוצה]
1-2 ביצה
3- 4 כפות שמן
2 -3 כפות מים,
אחת וחצי כפית תערובת תבלינים מעורבים,
רבע כפית מלח.
לשזיפים ולרוטב
300 - 350 גרם בשר טחון
1 ק"ג שזיפים יבשים
4 - 5 בצלים
100 גרם אגוזים קלויים במקצת
רבע כוס שמן
1 כוס מים
חצי לימון
1 כף דבש
חצי כפית פלפל לבן
1/8 כפית זנגויל
1 כפית קינמון.
אופן ההכנה
1.טוחנים את הבשר ותפו"א,הבצל והפטרוזיליה,מוסיפים את התבלינים ואת שאר
החומרים, כדאי להשאיר את התערובת למשך 20 דקות,לפני השימוש.
2.חולטים את השזיפים,במים חמים,למשך שעה. מעבירים חריץ לאורך,ומוציאים
את הגלעין. בעדינות. על השזיף להישאר שלם.
3.מכינים את תערובת הבשר וצרים ממנה כדורים קטנים,מכניסים לשזיף ומהדקים בכף היד.ממלאים כך את כל השזיפים.
4.קולפים את הבצל,חותכים לרצועות אורך,מאדים בסיר על אש קטנה. מניחים מעל
[הבצל] את השזיפים הממולאים. מערבבים את המים,התבלינים והשמן,יוצקים על
השזיפים ומבשלים כשעה על אש קטנה.
***יש לנהוג בתבשיל זה בעדינות רבה,כדי שהשזיפים ישארו שלמים.
5.לאחר כ 30 דקות,קוצצים את האגוזים,מערבבים אותם בדבש,קינמון ומיץ לימון
ומפזרים מעל השזיפים. ממשיכים לבשל עוד כ 15 דקות.
מסדרים 3 שזיפים ומוזגים עליהם את הרוטב מקשטים בעלי נענע
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: מסעדת לה גונדולה
שתף את המתכון