חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבלין לעמבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אני כעת בחו"ל לכמה שנים, ואין אפשרות להשיג תבלין לעמבה, רציתי לדעת מה הם התבלינים שעלי לערבב ובאיזה כמויות כדי להכין עמבה ביתית. br
תבלין לעמבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אני כעת בחו"ל לכמה שנים, ואין אפשרות להשיג תבלין לעמבה, רציתי לדעת מה הם התבלינים שעלי לערבב ובאיזה כמויות כדי להכין עמבה ביתית. br
הוראות הכנה
מרכיבים
* 10 green mangoes
* 5 tablespoons salt
* 2 tablespoons corn oil
* 250 g mustard seeds
* 1/2 cup cumin seed (whole, not ground)
* 1/4 cup dried red pepper (about 10 tiny ones)
* 2 tablespoons ground fenugreek
* 1/4 cup hot paprika
* 2 tablespoons turmeric
* 2 heads garlic, peeled and finely chopped (yes, two HEADS, not cloves)
* 1 cup corn oil (more or less, for finishing
אופן ההכנה
1. Wash the mangoes well and cut them up (including the peel) into slices the size of your pinky finger.
2. Salt well and place the slices into a large jar. Close the jar and place it in a sunny spot for 4 to 5 days to release all the liquid in the fruit. At the end of this time the mangoes should be a very light, yellow color.
3. Drain, saving the liquid.
4. Allow the mango slices to dry, preferably in the sun, for 3 to 4 hours.
5. Heat the 2 tablespoons of corn oil in a pot, and add all the ingredients up to (and not including) the garlic. Cook and constantly stir for a few seconds, until the spices begin to pop and make tiny explosive noises.
6. Boil the mango liquid (you did remember to save it, didn't you?) and add this to the heated spice mixture.
7. Add the mango and the chopped garlic.
8. Stir, and continue cooking for 5 minutes on a low flame. Make sure the mixture does not dry out too much.
9. Remove from the flame and let cool completely.
10. Divide the mixture among 4 one-cup jars (which have been sterilized).
11. Cover with the corn oil and seal.
12. Amba is delicious with felafel, meat, fish, and even mixed into rice dishes.
13. The amba will keep for at least six months.
מגיש: naimaemb
מקור:
שתף את המתכון