הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל "מטוגן" בתנור (ע"ע)
1 חבילה תרד טרי קצוץ (כ-300 גרם)
1 גבינה טוב טעם 3%
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 כדורי מוצרלה גדולים פרוסים
1 עגבנייה קצוצה
½ פלפל צ'ילי קצוץ דק
¾ צרור עירית בטעם שום קצוצה דק
4 עלי ריחן קצוצים דק
1 קופסא עגבניות מרוסקות (כ-250 גרם)
1 בצל פרוס דק
2 פטריות שמפיניון גדולות פרוסות דק
½ כוס חלב
½ כוס מים
דפי לזניה מוכנים
שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מחממים מעט שמן במחבת. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות והצ'ילי ומטגנים ביחד תוך כדי ערבוב כשתיים עד שלוש דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים, מחצית מכמות החלב והעגבנייה ומערבבים היטב. לאחר רתיחה מנמיכים את האש. מוסיפים את העירית בטעם שום ומערבבים. מתבלים במעט מלח ופלפל ומצמצמים את הנוזלים לכדי מחצית הכמות.
בסיר בינוני מחממים מעט שמן. מוסיפים את התרד ומטגנים קלות. מוסיפים את יתרת החלב ומעט מלח ומבשלים תוך ערבוב עד שהתרד מצטמצם בסיר. מסירים מהאש ומוסיפים את גבינת טוב טעם ומערבבים לתערובת אחידה.
משמנית תבנית מלבנית. מניחים שכבת דפי לזניה על התחתית. מעל מסדרים את התרד. מעל התרד יוצקים שתי כפות של רוטב העגבניות. מסדרים עוד שכבת דפים של לזניה. מסדרים מעל את החציל. מעל החציל יוצקים כמעט את כל הרוטב הנותר (משאירים מעט לכיסוי על מנת שלא יתייבש). מסדרים מעל כדור מוצרלה אחד פרוס. מסדרים מעל עוד שכבה של דפי לזניה ויוצקים מעליה את שארית הרוטב. מסדרים את שארית המוצרלה מעל ומפזרים את הגבינה הצהובה. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כארבעים דקות. לאחר ארבעים דקות מסירים את נייר הכסף לעשר דקות נוספות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
