חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כרוב ממולא.....
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כרוב ממולא.....
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
כרוב
למלית:
2 כוסות אורז
1/2 ק"ג בשר טחון
קופסא קטנה רסק עגבניות
מלח
פלפל
פפריקה
1 כף שמן
לרוטב:
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
מים
1 כף אבקת מרק טעם עוף
מעט מלח, פלפל ופפריקה
כמה גרגירי מלח לימון
אופן ההכנה
שמים כרוב בקערת פיירקס ומכסים בניילון עטיף. מכניסים ל- 10 דקות למיקרוגל לבישול בחום גבוה. מוציאים, מפרקים בזהירות את העלים שהתרככו, תוך הקפדה על שלמותם. כשמגיעים לחלק קשה מחזירים כנ"ל למיקרוגל עד למיצוי כל העלים. במקביל לפעולת המיקרוגל מכינים את המלית כמפורט מטה. (למי שאין מיקרוגל - אפשר לבשל הכרוב במים רותחים, להוציא, לפרק ולהסתכן בכוויות מדרגה ג'....) מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
מניחים כף גדושה של המלית במאוזן לחלק הקשה של העלה. מקפלים את החלק הקשה של העלה מעל המלית. מקפלים פנימה את שני צידי העלה, ומגלגלים. חשוב להדק את העלה כלפי המלית בזמן הגלגול, למניעת התפרקות. להניח בתחתית הסיר את עלי הכרוב הפנימיים והקטנים שלא צלחו למילוי (כך שהם אלה שישרפו ויזרקו, ולא הממולאים הטעימים שהכנו. מעל העלים האלו להניח את הממולאים בצפיפות.
לערבב בקערה את חומרי הרוטב. לשים לב לכמות גרגירי מלח הלימון (הרוטב צריך להיות חמוץ, אך אלה "מסוכנים, ולכן יש להוסיף מעט בכל פעם עד לטעם הנכון עבורכם).
לצקת הרוטב מעל העלים הממולאים. להרתיח ולהעביר לאש קטנה. לבשל 40 דקות על אש קטנה. טעים יותר אחרי שעומד קצת וסופג את הטעמים, אבל אצלנו נגמר בדרך כלל מיד.
מגיש: האילתי
מקור:
שתף את המתכון