חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"בניצה" מאפה תרד גבינה ופילו בנוסח הבלקן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשוט קל ומעדן
"בניצה" מאפה תרד גבינה ופילו בנוסח הבלקן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשוט קל ומעדן
הוראות הכנה
מרכיבים
12 עלי פילו
למלית:
חבילת תרד או 1 ק"ג עלי מנגולד שאודו ונקצצו
מעט שמן זית
גבינה בולגרית
1 חציל קלוי
מלח, פלפל
ביצה
200 ג"ר חמאת תנובה מומסת למריחה על דפי הפילו
אופן ההכנה
לפשטידה -
משתמשים ב-6 דפים לתחתית -
1. ממיסים את החמאה במיקרו ומורחים את הדפים כל דף בנפרד משני צידיו עם שת
2.מערבבים את כל חומרי המלית ומורחים על שיכבת התחתית
3.לכיסוי - להוסיף עוד 6 דפים כשעל כל דף מורחים שוב חמאה מומסת מכניסים פנימה את העלים לתוך התבנית ובסוף שוב מורחים מעט חמאה וזורים מעט שומשום/קצח.
4.
הערה:
לפני האפיה לסמן בסכין ריבועים בכל התבנית (ריבועים אלו יהיו המנות שיוגשו).
לגבי הפילו - לצורת שבלול
משתמשים בעלה אחד של פילו למרוח מעל חמאה להוסיף את המלית ולגלגל לצורת גליל שאותה הופכים בתנועה סיבובית לשבלול.
מעל השבלול למרוח שוב חמאה מומסת ולמרוח בביצה ושומשום.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: נתי ברנס ( התמונות של TickTack1 )
שתף את המתכון