חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


המבורגר פטריות פורטבלו- המבורגר צמחי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

היית מעוניין לקבל מתכון להמבורגר צמחוני, על בסיס פטריות נדמה לי, שייצא עסיסי וטעים
המבורגר פטריות פורטבלו- המבורגר צמחי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

היית מעוניין לקבל מתכון להמבורגר צמחוני, על בסיס פטריות נדמה לי, שייצא עסיסי וטעים
הוראות הכנה
מרכיבים
6 פטריות פורטבלו גדולות וטריות מאוד
1 סלסילה של פטריות שמפיניון טריות ומוצקות
1 כוס שמן זית
1 כף עלי תימין
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
מעט אגוז מוסקט
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
1.מסלקים את רגלי הפורטבלו וחותכים את כל הפטריות לקוביות קטנות מעט פחות מסנטימטר
2.מחממים את השמן במחבת רחבה וכשהוא מתחיל ממש להעלות עשן מוסיפים את הפטריות לטיגון של דקה בערך. מוסיפים את הבצל, השום, התימין, המלח והפלפל ומערבבים עוד כדקה. הפטריות לא צריכות להיות רכות מדי, אלא להישאר מוצקות יחסית. מעבירים למסננת ומניחים כ- 10 דקות כדי שהנוזלים שבפטריות יתנקזו.
3.מעבירים את תערובת הפטריות המטוגנות לקערה ומוסיפים את כל שאר החומרים מערבבים בעדינות כדי לא למעוך את הפטריות לתערובת אחידה.
4.אפשר ליצור את ההמבורגר ביד , חשוב מאוד שפני הקציצה יהיו חלקים ככל האפשר לצלייה אחידה. דרך טובה יותר היא לדחוס את התערובת אל טבעת מתכת בקוטר של 8-10 ס"מ.
5.מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון וכשהמחבת חמה מניחים עליה את ההמבורגר יש להיעזר במרית עץ או מתכת כדי לגמור את הצלייה בשלום . צולים את ההמבורגר כ- 3 דקות מכל צד עד שפני הקציצה שחומים ופריכים, ואז מכניסים את כל הקציצות לתנור שחומם מראש לחום בינוני לעוד כ- 6 עד 7 דקות.
מגיש: שפיר
מקור:
שתף את המתכון