חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דג בג´ינג´ר, מרווה ונענע
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מיוחד, עם טעמים עדינים . קצת מסובך להכנה, אבל שווה את המאמץ. br br
דג בג´ינג´ר, מרווה ונענע
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מיוחד, עם טעמים עדינים . קצת מסובך להכנה, אבל שווה את המאמץ. br br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג דגים שלמים, פרוסות, נתחי או פילטים של דג – עדיף לוקוס, לברק, דניס או פרידה: אפשר מוסר, סרגוס, דפדוף פסים.
5 ס"מ שורש ג´ינג´ר מקולף וקצוץ לקוביות קטנות מאוד
2 עגבניות בשלות בינוניות
שש שיני שום
שני חופנים גדולים של נענע טרייה, קצוצה ושטופה.
3 עלי מרווה טריה
פילפל צ´ילי (קאיין) חריף אחד, חתוך לפרוסות,
חצי כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
רבע כוס שמן זית, שתי שיני שום מעוכות, כפית פלפל שחור גרוס. מערבבים, מורחים את הדג, נתחי הדג או הפילטים ואופים בתנור, או – אם הפילטים קטנים מידי - מטגנים פילטים ונתחים במחבת עם השמן המתובל 2 דקות.
דג שלם חורצים בסכין משני הצדדים ושמים בגריל או תנור מחומם למאתיים מעלות לפי 200 גרם דג = 3 דקות אפייה. הזמן עלול להשתנות לפי סוג התנור.
שורים את העגבניות 3 דקות במים רותחים. מוציאים, חורצים את הקליפה בסכין ומקלפים אותה. חוצים את העגבניות המקולפות, בכף מוציאים את המיץ והגרעינים, ומגררים את בשר העגבניה לקערה. מוסיפים נענע, מרווה ואת הפלפל החריף.
במחבת עמוקה או סיר רדוד שמים את שאר שמן הזית. מוסיפים את קוביות הגינג´ר, וארבע קוביות השום שנשארו, מעוכות או קצוצות דק. מטגנים לרגע. מוסיפים את תערובת העגבניות ושאר הרכיבים לרוטב. משהים על אש נמוכה, לא מכוסה, עד שמבעבע קלות (לא רותח!). אם צריך, מצמצמים את הרוטב עד שנהייה סמיך. אם סמיך מידי,מוסיפים מעט מים.
שמים את הרוטב בכלי חסין חום, מגישים לצד הדג בצלחת.
מגיש: gilai
מקור: דייגים
שתף את המתכון