הוראות הכנה
מרכיבים
קילו וחצי דג קרפיון פרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ
1/4 כוס שמן זית
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ גס
3 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה חריפה
6 שיני שום כתושות
2 כפיות כמון
מיץ מלימון אחד
כפית קימל טחון
מלח
אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומטגנים 2 דקות תוך ערבוב, מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה והשום,ומטגנים עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב מוסיפים מים בהדרגה ותוך ערבוב מביאים לרתיחה.
מסדרים את פרוסות הדג בסיר בשכבה אחת ואם יש צורך מוסיפים מים רותחים עד שהדגים יהיו מכוסים.
מוסיפים את הכמון, הקימל, מלח, ומיץ לימון מערבבים קצת, מנמיכים את הלבה מכסים את הסיר ומבשלים 15-20 דקות.
מדהים, צרפתי, וטעים.
מגיש:
מקור: נענע
שתף את המתכון
