הוראות הכנה
מרכיבים
8 פרוסות לחם לבן, להסיר את הקשה
1/2 ליטר חלב
1/4 כוס סוכר
4 טיפות תמצית מי ורדים
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזים
1/2 כוס שקדים קלויים ללא מלח
1/2 כוס פיסטוקים קלויים ללא מלח
2 כפות קוקוס מגורד
לרוטב:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
3 כפיות קורנפלור
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
מערבבים חלב עם 1/4 כוס סוכר, עד שהסוכר נמס
מוסיפים את מי הורדים לחלב
יוצקים את החלב הממותק על פרוסות הלחם הלבן, בתבנית היכולה להכיל אותן בשכבה אחת
נותנים לכל הנוזל להיספג בלחם
מערבבים את כל סוגי האגוזים/שקדים/פיסטוקים וכו', ושוברים אותם גס
זורים את תערובת האגוזים על פרוסות הלחם
מוסיפים את הצימוקים
מפזרים קוקוס מעל הכול
לרוטב
מערבבים בסיר את השמנת המתוקה עם הסוכר
מערבבים את הקורנפלור בכוס החלב
מוסיפים לתערובת שבסיר, ומבשלים על אש נמוכה עד שמסמיך
יוצקים את תערובת השמנת מעל לפרוסות הלחם והאגוזים .
מכניסים לתנור חם שחומם מראש ל - 180 מעלות,
אופים כ - 25 דקות, או עד שפני המאפה מזהיבים.
מגיש:
מקור: אמא שלי
שתף את המתכון
