חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


זיתים מבושלים של אחלמה פרץ (אשתו של עמיר)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זיתים מבושלים של אחלמה פרץ (אשתו של עמיר)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו זיתים שבורים מגולענים (רצוי תוצרת בית)
כוס מים
חצי כוס שמן זית
כף פפריקה
כפית כורכום
חצי כפית מלח
נתחי לימון כבוש (אפשר גם טרי)
3-4 עלי דפנה
8-10 שיני שום קלופות
אופן ההכנה
1. שולקים את הזיתים המגולענים במים, מביאים לרתיחה ושופכים את המים.
2. מוסיפים לזיתים את עלי הדפנה, כוס המים, התבלינים והשום ומבשלים בבישול איטי על להבה בינונית ומדיי פעם מערבבים את הזיתים.
3. באמצע הבישול יש להוסיף את הלימון (הכמות - לפי הטעם) ולערבב עם תוכן הסיר. ממשיכים ומבשלים על אש קטנה עד לקבלת רוטב סמיך שעוטף את הזיתים.
4. ניתן להגיש את הזיתים כתוספת לבשר או לקציצות מתובלות, או לאכול כמנה צמחונית מצוינת.
מגיש: קיבי
מקור: אחלמה פרץ
שתף את המתכון