חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק קובה חמוסטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק קובה חמוסטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות סולת
1/3 כוס פירורי לחם
1 כוס מים או לפי ספיגה
קורט נדיב מלח
למלית:
2 כפות שמן
50 גר' מרגרינה
2 בצלים בינוניים, קצוצים גס
1/2 ק"ג נתחי בשר שמן או בשר טחון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור טחון טרי
4 גבעולי סלרי - עלים בלבד
3 שיני שום גדולות כתושות
למרק:
5 עלי סלרי עלים מופרדים מהגבעול
6 בצלים ירוקים
4-5 עלי מנגולד - החלק הירוק בלבד
4 שיני שום גדולות כתושות טרי
1/2 1 ליטר מים
1 כוס מרק עוף
מלח לפי הטעם
פלפל שחור טחון טרי
מיץ משני לימונים בינוניים
אופן ההכנה
המלית:
במחבת בעלת תחתית כבדה מחממים את השמן והמרגרינה ומשחימים את הבצל.
מוסיפים הבשר ומטגנים על אש גבוהה כ-10 דקות. בוחשים מדי פעם. ממליחים ומפלפלים בנדיבות.
מנמיכים לאש נמוכה מאוד ומטגנים באיטיות כשעה, עד שהבשר משחים מאוד. מסירים מן האש ומצננים היטב. מעבדים במעבד מזון ומקפידים לגרד את כל מה שנדבק לקרקעית.
מוסיפים את הסלרי והשום ומעבדים למחית גסה (לא לממרח).
כדאי להכין את המלית יום לפני.
הבצק:
לשים כל החומרים לבצק עד לקבלת בצק רך, גמיש ונוח לעבודה.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורי בצק בינוניים. יוצרים בעזרת האגודל חור במרכז הכדור ומרחיבים אותו עד שניתן למלא בכפית מלאה מן המלית.
ממלאים את הכופתאה בכפית מלאה מן המלית, צובטים, סוגרים את הכופתאה ומשטחים בזהירות בעזרת שתי כפות הידיים לקובה שטוחה בעלת צורה המזכירה "צלחת מעופפת".
מניחים על מגש רטוב ומכינים את כל הקובות.
המרק:
טוחנים במעבד מזון מחצית מכמות עלי הסלרי והבצל הירוק, 1 עלה מנגולד והשום.
חותכים את החלק הלבן של המנגולד ואת גבעולי הסלרי לפיסות באורך 5 ס"מ ומסירים מהם את הסיבים בעזרת סכין חדה. מניחים בסיר עמוק למרק.
מוסיפים את מחית הירק, המים ומרק העוף ומתבלים במלח ופלפל שחור .
מביאים לרתיחה, מוסיפים את מיץ הלימון, מנמיכים האש ומבשלים כ-40 דקות על סף רתיחה.
מגבירים את האש ומחליקים את הקובות לסיר בזו אחר זו. בוחשים מדי פעם בעדינות.
מבשלים על אש בינונית כעשר דקות או עד שהקובות מוכנות אך מוצקות לנגיסה.
מגיש: anatov
מקור: אורה השכנה
שתף את המתכון