חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגות שוקו-נוגט אישיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון זה הוא אישי , מתכון מיוחד וטעים כדאי לנסות.
עוגות שוקו-נוגט אישיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון זה הוא אישי , מתכון מיוחד וטעים כדאי לנסות.
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:
לעוגות:
100 גרם נוגט
100 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל חלב
150 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם פירורי ביסקוויטים / עוגה / עוגיות / ופלים, אפשר כאלה שהתייבשו, מכל סוג
או שילוב של כמה סוגים, רק קחו בחשבון שטעמם משפיע על הטעם הסופי
2 ביצים
למילוי:
16 קוביות או מטבעות שוקולד (אפשר ורצוי לא רק מריר, אלא גם חלב או לבן)
כלים:
* 8 תבניות סופלה אישיות (מנייר, כמו בצילום, או מאלומיניום או מחרס).
(לא רצוי תבניות מאפינס, אבל אם כבר, עדיף מסיליקון)
אופן ההכנה
הכנה:
1. שמים את הנוגט, השוקולד, החלב והשמנת בסיר בינוני ומחממים על אש קטנה, תוך ערבוב, עד שהכל נמס ומתקבל נוזל אחיד (לא נורא אם יש כמה גושי נוגט קטנטנים). מוסיפים את הפירורים שבחרתם ומערבבים. מורידים מהאש ומצננים כמה דקות.
2. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, תוך ערבוב נמרץ. מכסים את הסיר בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה (אפשר עד 3-4 שעות).
3. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלסיוס ומשמנים את התבניות (תבניות נייר או סיליקון אין צורך לשמן).
4. מחלקים את התערובת באופן שווה בין התבניות. בכל תבנית משקיעים 2 קוביות או מטבעות שוקולד במרכז תערובת השוקולד. מסדרים את התבניות על תבנית תנור ואופים כ-15 דקות
(הזמן יכול להשתנות בהתאם לסוג התנור!) או רק עד שהעוגות יציבות למגע, ובפנים עוד רטובות. מוציאים מהתנור ומצננים כדקה.
5. רצוי להגיש מיד (עם גלידה כמובן), אבל אפשר לאפות ולשמור במקרר, לא יותר מיום-יומיים, ולחמם שוב במיקרוגל לפני ההגשה (שימו לב לא להכניס למיקרוגל תבניות אלומיניום!). אפשר גם לאפות ולהקפיא, לזמן ארוך יותר.
תערובת לא אפויה (לאחר החלוקה לתבניות) אפשר לשמור במקרר (לא יותר מיומיים) או להקפיא (לזמן ארוך יותר) ולאפות זמן ארוך יותר לפני ההגשה.
* הערה: זאת לא טעות, אין קמח ואין סוכר במתכון. הפירורים מספקים את היציבות והמתיקות הנדרשים.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון