הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם סולת
10 כוסות חלב
3 ביצים
4 כפות שוקולד מריר מרוסק או מגורר דק
1 כף קמח
3 כפיות תמצית וניל
200 גרם סוכר
לקישוט:
קצפת מוקצפת משמנת מתוקה + 2 כפות סוכר (לא חייבים)
אופן ההכנה
להרתיח 2 כוסות חלב עם 2 כפיות תמצית וניל.
להפריד 2 ביצים, לחלמונים (הצהוב של הביצה) יש להוסיף ביצה אחת שלמה ולהקציף הכל (ב - 2 החלבונים הנותרים נשתמש מאוחר יותר) להוסיף 100 גרם של סוכר לתערובת ואת הקמח ולהמשיך בעירבוב. להוסיף לאט לאט את החלב המורתח ולהמשיך בעירבוב של כל התערובת. לבשל על אש קטנה במשך כ-10 דקות.
להרתיח את שאר החלב ולהוסיף אליו את ה-100 גרם הנותרים של הסוכר ואת הסולת וכפית תמצית וניל. לבשל על אש קטנה ולהמשיך בעירבוב עד שהנוזל הופך להיות סמיך.
להקציף את החלבונים מ-2 הביצים שהשארנו ממקודם עד לקבלת קצף נוקשה. להוסיף את השוקולד ואז לאחד את שני התערובות לאט לאט עד שמתקבלת עיסה אחידה. למזוג לתבנית או תבניות קטנות ואפשר לקשט עם קצפת.
מגיש:
מקור: צ'יליאני
שתף את המתכון
