חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל בקר ושעועית ירוקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל בקר ושעועית ירוקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
שמן לטיגון
2 בצלים, קצוצים
1 ק"ג שריר בקר (מוזה), רצוי קדמי, פרוס לפרוסות ברוחב כ – 3 ס"מ
מלח ופלפל שחור
כורכום
1 ק"ג שעועית ירוקה (רחבה, הנקראת טורקית, אם יש)
2 עגבניות, מגוררות
אופן ההכנה
1. מחממים כרבע כוס שמן בסיר. מוסיפים את הבצלים ואת הבשר ומטגנים תוך ערבוב כ – 5 דקות,
עד שהבשר משחים מכל הצדדים. מתבלים במלח, פלפל ומעט כורכום. מוסיפים מים כדי כיסוי
הבשר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי.
2. בינתיים קוטמים את קצוות השעועית. אם משתמשים בשעועית רחבה חוצים כל תרמיל פעם אחת לאורכו ופעם אחת לרוחבו. שמים את השעועית בקערה, מוסיפים כף כורכום, מלח ואת העגבניות ומניחים בצד.
3. מניחים את השעועית על הבשר, בלי לערבב. מכסים שוב את הסיר ומבשלים 40 דקות עד שעה,
עד שהשעועית רכה מאוד.
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון