חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל קדרת בשר ופטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל עשיר ומתובל. תענוג ביום חורפי.
תבשיל קדרת בשר ופטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל עשיר ומתובל. תענוג ביום חורפי.
הוראות הכנה
מרכיבים
8 כפות שמן זית
קמח
2 ק"ג כתף עגל
6 בצלצלי שאלוט קלופים
450 (3 סלסלות) גרם פטריות שמפיניון שלמות
4 בטטות קטנות קלופות וחתוכות
1 בקבוק יין אדום
½2 כוסות מרק בשר
½1 כוסות יין פורט או יין אדום (רצוי קברנה סוביניון)
3 כפות רסק עגבניות
3 כפיות סוכר
2 שיני שום שלמות
2 כפיות מלח
6 גרגירי פלפל אנגלי
½ כפית פלפל שחור גרוס גס
3 עלי דפנה
4 תרמילי הל
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן בסיר גדול בעל תחתית עבה. מקמחים את הבשר ומטגנים אותו מכל צדדיו עד שהוא משחים. מוציאים ומניחים בצד. מטגנים את הבצלים, הפטריות והבטטות עד שהם משחימים קצת, מוציאים ומניחים בצד.
2. מוסיפים לסיר את המרק והיין ומגרדים את המשקעים שבתחתית הסיר בכף עץ. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר, בוחשים ומביאים לרתיחה.
3. מחזירים את כל המרכיבים לסיר, מוסיפים את השום והתבלינים ומביאים לרתיחה בשנית. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר, ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
מגיש: amitsur
מקור: יעל. מאגר מתכונים דינמו-תיקונים שלי
שתף את המתכון