הוראות הכנה
מרכיבים
10 פילטים של אמנון נקיים ושטופים (עם העור).
2 קופסאות של שמנת לבישול (השף הלבן).
פלפל שחור גרוס
מלח ים
צ'ילי גרוס
מעט אגוז מוסקט
2 שיני שום כתושות
פלפל ירוק חריף.
רבע צרור כוסברה טריה קצוצה דק
כ5-10 עלים נענע קצוצה טריה. (לא חייב)
שמן
אורז פרסי או אורז תילאנדי
אופן ההכנה
מחממים שמן (אני תמיד משתמש בקנולה).
מייבשים היטב את הפילטים של הדג.
מקמחים את הפילטים בקמח.
מטגנים את הפילטים של הדג 3 דקות מכל צד.
מוציאים ומניחים על נייר סופג.
לוקחים מחבת חדשה או משתמשים באותה מחבת בה השתמשנו לאחר שניקינו אותה והיא שוב יבשה.
מתחילים לחמם את השמנת לבישול אבל לא מביאים לרתיחה.
מוסיפים את כל התבלינים,השום,הפלפל החריף (אם הוא ממש חריף אז רבע ממנו או חצי תלוי כמה אתם אוהבים חריף. אפשר גם בלי.) ועשבי התיבול ומערבבים קלות.
מכניסים את הפילטים של הדגים. ונותנים להם שוב להתבשל ברוטב על אש קטנה כ 10 דקות-רבע שעה.
מכינים אורז לפי הוראות היצרן. (אבל להכפיל הכמות ב 2 ז"א 2 כוסות אורז ו 4 כוסות מים)
לכל סועד מניחים על מצע האורז 2 פילטים של הדג ומעל יוצקים את רוטב השמנת .
בתיאבון.
מגיש:
מקור: דב חיימסון
שתף את המתכון
